• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton pobjedu posvetio porodicama nestalih

Britanac poslije trke rekao da pobjedu na stazi Sepang posvećuje porodicama putnika nestalog aviona MH370.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton posvetio je pobjedu u trci Formule jedan za Veliku nagradu Malezije porodicama putnika nestalog aviona i zahvalio svojoj ekipi na dobro pripremljenoj trci.

Hamilton je pobijedio u trci za Veliku nagradu Malezije, na stazi Sepang, a drugo mjesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg i to je prvi put od trke u Italiji 1955. godine da je Mercedes osvojio prva dva mjesta u jednoj trci. Treće mjesto zauzeo je aktuelni šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula.

"Ovo je nevjerovatan rezultat, poslije teškog vikenda i duge zime. Zahvalan sam na uspjehu, posebno poslije tragedije koja se dogodila prije tri nedjelje. Posvećujem pobjedu porodicama nestalih", rekao je Hamilton poslije trke.

Vozači, zvaničnici i navijači su prije trke minutom ćutanja odali poštu putnicima malezijskog aviona koji je nestao 8. marta. Vozačima je na kacigama bila ispisana poruka:"Molimo se za avion MH370".

Hamilton je zahvalio ekipi na dobro pripremljenoj trci.

"Danas je bilo veoma toplo, znojili smo se i prije nego što smo ušli u vozilo. Pokušavao sam da se ohladim i zadržim koncentraciju. Ekipa je bila dobra, dobro su pripremili trku i zahvalan sam joj na tome", dodao je svjetski šampion iz 2008. godine.

Rozberg je rekao da nije mogao da zaustavi Hamiltona.

"Dobro sam startovao, bilo je teško. Pokušavao sam da stignem Luisa, ali danas je bio mnogo brži", rekao je Rozberg, koji je prvi u generalnom plasmanu sa 43 boda.

Izvršni direktor Mercedesa Pedi Lou rekao je da svi u ekipi osjećaju olakšanje poslije današnje dvostruke pobjede.

"Znali smo da imamo brzinu za pobjedu i tako smo morali da vozimo do kraja trke. Znali smo da imamo bolide za prva dva mjesta, ali to nismo uspjeli da ostvarimo (u prvoj trci) u Melburnu. To smo željeli ovog vikenda, osjećamo olakšanje i srećni smo što smo to ostvarili", rekao je Lou.

"Ovaj sport je ostao isti - Formula jedan je iz godine u godinu sve komplikovanija i to je njena ljepota. Ljudi uživaju u toj složenosti, a mi uživamo da radimo u njoj i mislimo da svi vole da gledaju trke. Luis je danas dominirao. Ispisali smo istoriju - ovo nam je prvi put od 1955. godine da osvojimo prva dva mjesta u jednoj trci", dodao je on.

Četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel rekao je da nije dobro startovao, ali da su danas vozači Mercedesa bili veoma brzi.

"Nisam dobro startovao, bio sam iznenađen kada sam sa desne strane vidio Nika. Bilo je tijesno, Danijel (Rikardo) je bio tu i ja sam izgubio drugo mjesto. Na sreću, uspio sam da se vratim i pokušao da se približim Niku, ali on je uvijek uspijevao da odmakne. Na kraju, samo sam želio da završim trku. Ima još trka do kraja šampionata", rekao je Fetel.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Clive Mason)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC