• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nov život Beogradskog hipodroma

Beogradski hipodrom spašen je iz stečaja. Sada je u vlasništvu Skupštine Beograda, ali problemi su ostali, a nova sezona je na pragu...

 Nov život Beogradskog hipodroma  Izvor: MONDO

Odlukom Skupštine grada Beograda "Hipodrom Beograd" više nije društveno, već Javno preduzeće u vlasništvu Grada, što bi trebalo da znači i nov, bolji život za konjički sport u Srbiji.

"Preporod Hipodroma znači i preporod konjičkog sporta", rekao je na sednici Skupštine grada vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić.

Višegodišnja loša praksa dovela je Beogradski hipodrom, najstariji sportski objekat u Srbiji, do stečaja. Grad je iz budžeta izdvojio 57 miliona dinara i podmirio sve poverioce, a preduzeće je izašlo iz stečaja.

Hipodrom kod Careve ćuprije sagrađen je 1914. godine. Od 1980. godine vodio se kao deo Gradskog zavoda za fizičku kulturu, a 1988. godine Izvršni odbor Skupštine grada, zemljište na kojem se nalazi hipodrom (površine od oko 23 hektara) dao je u 30-godišnji zakup Društvenom preduzeću "Hipodrom Beograd". To preduzeće je 2006. godine otišlo u stečaj, a marta prošle godine Agencija za stečaj je pokrenula njegovu prodaju utvrdivši dugovanja od 57 miliona dinara.

Grad se, međutim, pojavio kao spasilac, i hipodrom bi sada rebalo da se okrene osvnoj nameni - razvoju konjičkog sporta i zabavi.

Odlukom Skupštine grada za direktora Javnog preduzeća "Hipodrom Beograd" imenovan je Radovan Dedijer, inače predsednik skupštine Konjičkog kluba "BGD trot" i član predsedništva Udruženja za kasački sport Srbije.

Jedan od prvih zadataka novog rukovodstva, odnosno novog "gazde" hipodroma, biće da obezbedi stručno i poslovno rukovođenje trkama. To neće biti lako, jer je na pragu nova sezona (druga nedelja marta), a nestrpljenje vlasnika je i dalje veliko.

Propozicije takmičenja još nisu usvojene, postoje velike dileme i oko broja trkačkih dana i stimulativnih nagrada. U štalskom krugu treba zavesti red, obaveznu veterinarsku kontrolu...Posla je puno, ali treba vratiti poverenje lubitelja konjičkog sporta. Za početak obezbediti regularnost trka, sprečiti veštačko upisivanje grla, povećati broj kabina za klađenje i kako-tako pokriti tribinu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC