• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Radnički osvojio Kup Srbije

Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca osvojili su Kup Srbije, prvi u svojoj istoriji.

 ODBOJKA: Radnički osvojio Kup Srbije Izvor: MONDO

U finalu Kupa u Kragujevcu, Radnički je bio bolji od Ribnice 3:0 (25:17, 25:22, 25:22).

U polufinalim mečevima, koji su odigrani u subotu, Radnički je pobedio Crvenu zvezdu, a Ribnica je bila bolja od Mladog radnika.

Po izboru trenera učesnika finalnog turnira Kupa, za najboljeg igrača proglašen je Makedonac Hari Nakovski, igrač Radničkog.

Kragujevački Radnički bio je favorit i tu ulogu je opravdao.Najubedljiviju partiju pružio je domaći tim u prvom setu, ali je i u drugom i trećem imao snage da u završnicima dodje do boljeg rezultata.

Trener Radničkog Slobodan Galešev izjavio je posle meča da njegovom timu nije bilo lako da nosi ulogu favorita, posebno zato što je u polufinalu uspeo da savlada Crvenu zvezdu, u derbiju polufinala Kupa.

"Očekivalo se da pobedimo maksimalnim rezultatom, pa nam je zato bilo malo teže u drugom i trećem setu", rekao je Galešev, takodje čestitajući protivniku na pruženoj partiji.

Trener Ribnice Dragan Đorđević čestitao je Radničkom na prvom trofeju u Kupu. "Zaslužili su trofej, manje su grešili od nas, a mi u ovom trenutku nismo mogli bolje. Nedostajao nam je prijem servisa", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, za Ribnicu je učešće u finalu Kupa uspeh, posebno s obzirom da je taj tim prošle godine igrao u finalu plej-ofa nacionalnog šampionata. "Mislim da je to veliki uspeh i za Ribnicu i za grad Kraljevo. Nastavićemo da radimo", rekao je Đorđević.

Po završetku meča, svi igrači Radničkog prišli su ocu svog doskorašnjeg saigrača, Aleksandra Gigovića koji je prošle godine preminuo.

Radnički je trenutno vodeći tim u Superligi Srbije, sa devet bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde. Do kraja Mini lige za prvaka ostala su još dva kola, a potom će uslediti plej-of, u kojem će kragujevački tim imati prednost domaćeg terena.

Finalni turnir Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica biće održan sledećeg vikenda, 8. i 9. marta, u beogradskoj hali "Sport eko".

Dvorana: SC Mladost. Gledalaca: 3.000. Sudije: Vladimir Ćuk, Dejan Jovanović.

Radnički: Radivojević, Hadžifejzović 8, Ristović, Aleksić 3, Mijalković, Nakovski 14, Ilić 1, Ivović, Čedić 5, Stevanović, Gjorgijev 21, Pantelić (libero).

Ribnica: Gavrilović 16, Bojović 8, Usiljanin 4, Bičanin 1, Lazarević, Popadić, Jović (libero), Borovnjak 3, Simeunović, Milovanović, Radević 7, Pljakić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC