• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKS o ZOI: Podbacili smo!

Olimpijski komitet Srbije izrazio je nezadovoljstvo rezultatima koje su srpski sportisti zabilježili na nedavnim Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju.

Niko od osmoro sportista Srbije koji su učestvovali na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju nije zadovoljio i opravdao očekivanja.

To je zaključak Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, koji je danas anilizirao izvještaje i analize učešća srpskog tima na Igrama u Sočiju.

U saopštenju sa sjednice navedeno je da su stručni izvještaji trenera odbijeni uz zaključak da su rezultati srpskih takmičara na Igrama bili nezadovoljavajući.

Istaknuto je da Olimpijski komitet Srbije tokom cijelog olimpijskog ciklusa zimskim sportovima pružao kontinuiranu programsku, finansijsku i logističku podršku, ali da to nije dovelo do značajnijeg rezultatskog pomaka u odnosu na prethodne Zimske olimpijske igre u Vankuveru.

Zanimljiva je i ova rečenica iz saopštenja IO OKS:

"Usvojen je prijedlog Programske komisije OKS da ubuduće kriterijumi za učešće u programima za zimske sportove budu podignuti i usklađeni sa kriterijumima koji važe za ljetne sportove. Pojačavanje kriterijuma ima za cilj povećanje konkurentnosti na Igrama u Pjongčangu, a finansijska sredstva će se prevashodno usmjeravati na mlade i perspektivne sportiste iz programa zimskih sportova".

Izvršni odbor je informisan o sistemu kvalifikacija sportista za prve Evropske olimpijske igre koje će biti održan u Bakuu od 12. do 28. juna 2015. godine.

Donesena je odluka da prioritet budu sportovi kojima će to takmičenje biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Riju 2016, a to su: biciklizam, odbojka na pijesku, plivanje, stoni tenis, streljaštvo, tekvondo i triatlon.

(MONDO, Foto: Olimpijski komitet Srbije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC