• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Jovana Jakšić?

Ko je mlada srpska teniserka koja će se sa Anom Ivanović boriti u meksičkom gradu za prvu WTA titulu u karijeri?

"Ostala sam bez riječi... Što je prava rijetkost za mene", napisala je Jovana Jakšić poslije plasmana u prvo WTA finale u karijeri.

Ona je u polufinalu turnira u Montereju savladala 24 godine stariju Japanku Kimiko Date Krum i stigla do borbe za trofej.

Uoči polufinalnog meča sa 44-godišnjom Japankom, mlada srpska teniserka istakla je da je privilegija igrati sa takvom igračicom i da će joj to biti prava inspiracija. I upravo su veliki motiv i želja odigrali ključnu ulogu u polufinalnom meču, pa je Jovana preokretom stigla do finala u meksičkom gradu.

Tamo će je čekati prijateljica iz Fed kup reprezentacije Srbije - Ana Ivanović.

Jovana je pažnju šire sportske javnosti skrenula početkom februara kada je debitovala za reprezentaciju u meču sa Kanadom u Montrealu. U singlu je poražena od Eženi Bušar, dok je u igri parova pobijedila sa takođe mlađanom Ninom Stojanović.

Deset mjeseci prije toga Jovana je baš na turniru u Montereju debitovala na WTA turu. Poslije uspješno odrađenih kvalifikacija, eliminisana je u drugom kolu od trećeg nosioca, Ruskinje Marije Kirilenko (6:0, 4:6, 6:1).

Nakon toga igrala je kvalifikacije na Vimbldonu i US Openu, ali nije uspjela da se dokopa glavnog žrijeba. Učestvovala je u kvalifikacijama na još dva WTA turnira u 2013, a u Gvangžuu je uspjela da izbori plasman u glavni žrijeb, u kojem ju je odmah zaustavila Britanka Lora Robson rezultatom 6:2, 6:4. Tokom prošle sezone napredovala je čak 200 mjesta na WTA listi.

Ove sezone startovala je na turniru u Hobartu, gdje je eliminisana u drugom kolu kvalifikacija, a zatim je pretrpjela poraz i u istoj fazi na Australijan Openu.

Dugonoga Beograđanka na prvom turniru nastupila je 2005. godine, a četiri godine kasnije postala je najbolja igračica Evrope do 16 godina. Tada je odigrala i prvi ITF turnir, a zatim je osvojila ukupno 13 titula.

Plasman u finale Montereja Jovanu će sa 137. mjesta, na kojem se trenutno nalazi, dovesti do ulaska među 100 najboljih na svijetu, a ukoliko osvoji titulu skočiće do 85. pozicije na WTA listi.

Jovana će svakako od ponedjeljka imati još više razloga za pjesmu i ples, koje inače obožava, a što je i pokazala na turniru u Montereju.

Veliki je fajter, u njenom rječniku ne postoji riječ predaja, mnogo voli životinje (ima psa Bekija), ali i igračke, pa na put uvijek nosi tri medvjedića, prirodno je ljevoruka, iako igra desnom rukom, na smrt se plaši buba i igala i govori čak pet jezika...

Dovoljno da upoznate novu zvijezdu srpskog tenisa i pratite njen put ka vrhu.

(MONDO, Foto: facebook.com/JovanaJaksicOfficial)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC