• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković odredio tim za Svjetsku ligu

Selektor odbojkaša Srbije saopštio je imena 22 igrača koji će ove godine nastupati u 25. izdanju Svjetske lige.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije krajem maja započeće takmičenje u Svjetskoj ligi. Izabranicima selektora Igora Kolakovića to će biti 17. put da nastupaju u tom takmičenju.

Kolaković je saopštio tim na koji računa ove godine, a koji broji 22 igrača.

Na spisku su:

TEHNIČARI: Aleksa Brđović, Nikola Jovović, Vlado Petković i Mihajlo Mitić, KOREKTORI: Aleksandar Atanasijević, Dušan Petković i Saša Starović, LIBERA: Nikola Rosić i Neven Majstorović, BLOKERI: Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Aleksandar Okolić, Petar Krsmanović i Dejan Radić, PRIMAČI: Miloš Nikić, Nikola Kovačević, Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević, Filip Stoilović i Milan Katić.

Srbija će nastupati u grupi B sa Rusijom, Bugarskom i SAD i sve utakmice kao domaćin igraće petkom i nedjeljom od 20 časova. Prvi protivnik biće joj aktuleni olimpijski šampion, Rusija, koju će ugostiti 30. maja u Nišu, a zatim i 1. juna u Beogradu.

U grupi A igraće Brazil, Italija, Poljska i Iran.

U drugoj diviziji, u grupi C nastupaće Belgija, Kanada, Australija i Finska, u grupi D Argentina, Nemačka, Francuska i Japan, dok će grupu E Činiti Holandija, Koreja, Portugal i Češka.

U trećoj diviziji, u grupi F nalaze se Tunis, Turska, Kuba i Meksiko, dok su u grupu G smješteni Kina, Portoriko, Španija i Slovačka.

Finalni turnir Svjetske lige biće odigran od 16. do 20. jula u Firenci, a na njemu će učestvovati šest reprezentacija. Plasman će uz domaćina Italiju izboriti po dvije ekipe iz A i B grupe, kao i pobjednik Finalnog turnira II divizije (11 - 13. jul), na kome će igrati organizator i pobjednici grupa (C,D i E).

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC