• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprema se bura u bazenu: Zvezda - Radnički!

Počinje finalna serija plej-ofa za vaterpoliste. U reprizi prošlogodišnjeg finala, Crvena zvezda brani trofej, Radnički ga napada!

Biće bure u bazenu, nema sumnje u to!

Vaterpolisti beogradske Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog sastaju se na startu finalne serije plej-ofa prvenstva Srbije, a trener crveno-bijelih Dejan Savić smatra da će u susretima dva najbolja tima odlučivati nijanse.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala, kada je Crvena zvezda bila uspješnija osvojivši treću titulu državnog prvaka, prvu poslije 20 godina.

"Finale plej-ofa je kruna sezone. Sastaju se dvije najbolje ekipe, koje su najviše i pokazale u ligaškom dijelu takmičenja. Mislim da smo mi blagi favoriti u seriji zbog prednosti domaćeg bazena", izjavio je Savić Tanjugu.

On je, međutim, naglasio da je Radnički veoma dobar tim i da je "dosta napredovao kroz Ligu šampiona".

"Biće to pravo finale, očekujem veliku borbu i odlučiće nijanse. Radnički je sposoban da napravi brejk u Beogradu, ali i Crvena zvezda u Kragujevcu. Zbog popularizacije vaterpola volio bih da se odigra pet utakmica u seriji, kao i prošle godine", kazao je Savić.

Kragujevčani su spremni da se revanširaju crveno-bijelima nakon prošlogodišnjeg neuspješnog juriša na titulu, a golman Zdravko Radić vjeruje da Radnički može da povede u finalu plej-ofa već sutra na Tašmajdanu.

"Domaći teren uvijek je donosio prevagu, ali mi smo svaki put bili blizu pobjede, tako da ni ta prednost ne mora ništa da znači. Često je presuđivao faktor sreće, pa bi to moglo da se desi i ovog puta. Dosta dobro se poznajemo i sigurno je da neće manjkati želje i agresivnosti", rekao je crnogorski internacionalac.

On je naveo da Radnički bazira igru na dobroj odbrani, a da je bliži pobjedi onaj tim koji bude imao više koncentracije u defanzivi.

"Zvezdu će nositi jaka podrška sa tribina, ali nećemo se obazirati na to. Igraćemo našu igru, koju gradimo vec duže vrijeme", poručio je Radić.

Jedan od ključnih igrača Kragujevčana, Damir Burić, ocijenio je da Radnički ima kvalitet da pobijedi crveno-bijele u Beogradu, iako to do sada nije uspijevao.

"Moraćemo to da uradimo ako želimo titulu, jer je, nažalost, prednost domaćeg terena na njihovoj strani. Najbitnije je da ne dozvolimo jeftine golove, kao što je to bio slučaj u prethodnim utakmicama, i da broj grešaka smanjimo na minimum", zaključio je Burić.

Finalna serija plej-ofa prvenstva Srbije za vaterpoliste igra se na tri dobijene utakmice, a prva je na programu sutra od 18.30 sati na beogradskom Tašmajdanu.

Revanš susret igra se 30. aprila u bazenu Sportskog centra "Park" u Kragujevcu.

(MONDO/Tanjug, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC