• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Felps se vratio na velika vrata

Rekorder po broju osvojenih olimpijskih medalja na mitingu u Arizoni osvojio drugo mjesto, u prvoj trci poslije gotovo dvogodišnje pauze.

Majkl Felpsu, čovjeku koji je osvojio 18 zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, nedostajalo je plivanje nakon Londona 2012. zbog čega je odlučio da se vrati u bazen.

Amerikanac je to učinio u velikom stilu. Na takmičenju u Arizoni osvojio je drugo mjesto u trci na 100 metara leptir stilom i izborio pravo nastupa na državnom prvenstvu SAD, koje će biti i kvalifikaciono za Svjetski šampionat u Rusiji sljedeće godine.

Felps je okončao trku u vremenu 52,13 sekundi, iza Rajana Lohtija, koji je trijumfovao rezultatom 51,93 sekunde, što je drugo vrijeme u svijetu ove sezone.

"Ponovo sam plivao finale. Želio sam da ostvarim rezultat oko 52 sekunde i zadovoljan sam postignutim. Ipak, ovo je samo jedna trka i očekuje me dug put ukoliko želim da nastavim. Bilo je odlično i veoma sam uzbuđen zbog načina na koji sam plivao i rezultata", izjavio je Felps, koji je u kvalifikacijama plivao 52,84 sekunde.

Rajan Lohti izjavio je da je imao dva razloga za široki osmijeh na licu - trijumf, ali i povratak najboljeg svih vremena.

"Siguran sam da ne bih ostvario ovako dobar rezultat da Majkl nije bio da me pogura, kao što smo to činili neprekidno ranijih godina. Zaista sam veoma srećan što je ponovo u bazenu", dodao je Lohti.

Felps, čiji svjetski rekord iznosi 49,82 sekunde, je takmičenjem u Arizoni napravio prvi, ali važan korak ka povratku na staze stare slave, ali će tek naknadno doneti odluku da li će i zaista nastaviti tim putem.

"Majkl je sada izborio pravo nastupa na nacionalnom prvenstvu i vidjećemo kakve će rezultate postići tamo. On će imati priliku da se bori i za nastup na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, ali samo on odlučuje da li će prihvatati taj izazov", rekao je dugogodišnji trener najboljeg američkog plivača svih vremena Bob Bauman.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Christian Petersen )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC