• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kipkorir i Džemeli najbrži na BG maratonu

Kenijski atletičari dominirali u maratonskoj trci na 27. Beogradskom maratonu. Pobjede Talam Bernard Kipkorira i Ajabei Valari Džemeli.

Talam Bernanrd Kipkorir pobjednik je 27. Beogradskog maratona, koji je je trčan uz učešće više od 20.000 atletičara u glavnom gradu Srbije.

Kipkorir je stazu dugu 42.195 metara pretrčao u vremenu 2,14,35 minuta, ostavivši iza sebe dvojicu zemljaka - Samoja Kimelija Pola (2:15,50) i Kijutu Edvina Kiplagata (2:21,50).

"Prvih 20 kilometara je bilo dobro, super sam trčao, pošto je bilo nizbrdo. Kasnije je bila uzbrdica i smetao mi je vjetar, pa mi je bilo teško da trčim. Zadovoljan sam što sam lični rekord postavio u Beogradu", rekao je Kipkorir poslije trke i dodao da će se sa zadovoljstvom vratiti u prestonicu Srbije.

U konkurenciji dama takođe su najbolje bile Kenijke, koje su osvojile prva tri mjesta. Pobijedila je Ajabei Valari Džemeli, u vremenu 2:37,07 časova.

Drugo mjesto zauzela je Kimutai Helen Džepkosgei (2:41,42), a treća kroz cilj je prošla Buli Dženealem Ajano - 2:43,45.

U polumaratonskoj trci pobijedili su srpski atletičari Darko Živanović i Olivera Jevtić.

Darko Živanović, Član Radničkog iz Kragujevca, ostvario je vrijeme 1:08,58 časova i ujedno osvojio titulu šampiona Srbije u polumaratonu.

Drugo mjesto osvojio je Kristijan Tošić, član Mladosti iz Užica sa vremenom 1:12,33 sata, dok je treće mjesto pripalo Goranu Ukiću iz pančevačkog Dinama, koji je trku završio sa vremenom 1:13,16 časova.

U konkurenciji atletičarki pobjedu u polumaratonu odnijela je Olivera Jevtić.

Jevtićeva je trku od 21 kilometra završila za 1:19,18 sati, čime postala i državna prvakinja u polumaratonu. Drugo mjesto zauzela je Nevena Rajković rezultatom 1:27,14 sati, dok je treća kroz cilj prošla Sanja Jovanović (1:34,56).

Tradicionalni Beogradski maraton, startovao je tačno u 10 časova u ulici Kralja Aleksandra, ispred Crkve svetog Marka. Znak za start zajedno su dali svjetski rekorder u trci na 400 metara prepone i promoter ovogodišnje trke Kevin Jang, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević.

U rekordnoj maratonskoj trci na 42.195 metara učešće je uzelo 544 takmičara, u polumaratonu takmičilo se 3.094 atletičara, dok je u Trci zadovoljstva nastupalo više od 20.000 ljudi.

Beogradski maraton ujedno je i Prvenstvo Balkana u maratonu, za koje se prijavilo 10 takmičara i četiri takmičarke.

(MONDO/agencije, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC