• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maša preotela Ani pobjedu, titulu i porše

U duelu slovenskih ljepotica u finalu turnira u Štutgartu, trijumfovala Ruskinja - i to poslije preokreta i dva sata igre.

Ana Ivanović nije uspjela da osvoji titulu na turniru u Štutgartu, jer je uprkos vođstvu dozvolila Mariji Šarapovoj da stigne do preokreta - 6:3, 4:6, 1:6.

Ruskinja je tako popravila skor u duelima sa srpskog teniserkom i poslije šestog vezanog trijumfa sada vodi sa 8:2.

Ana Ivanović igrala je na početku kao zmaj. Od prvog udarca u potpunosti je vladala terenom. Odmah je napravila brejk, ubrzo i drugi i posle pola sata igre imala je visokih 5:0. Igrala je veoma agresivno, odlično se kretala, a onda je u finišu prvog dijela meča dozvolila Maši da "prodiše".

Ruskinja je to vešto iskoristila, osvojila prvi gem na meču i to oduzevši rivalki servis, iako je Ana već tada imala priliku da okonča prvi set u svoju korist. Šarapova je posle tog brejka, dobila na samopouzdanju, nanizala još dva gema, smanjila na 3:5 i kada se činilo da se "vratila u život", Ana je opet potegla iz petnih žila i brejkom okončala prvi set.

U nastavku se Ruskinja pokazala kao "tvrđi orah". Čuvala je svoj servis do četvrtog gema, kada je Ana opet stigla do prednosti (3:1). Ipak, nije ju dugo čuvala - Maša je "dodala gas", dobila naredna četiri gema u nizu i stigla do preokreta (5:3). Srpska teniserka uspjela je da prekine seriju rivalke i smanji zaostatak (4:5), ali je Šarapova šest minuta nakon toga iskoristila prvu priliku da izjednači rezultat u setovima (1:1).

Ruskinja je i u odlučujućem, trećem setu, nastavila u istom ritmu. Odmah je povela sa 2:0 i vrlo brzo se ispostavilo da Ana da nije mogla da nadoknadi taj "minus".

Šarapova je stigla do prve titule ove sezone, a treće u nizu u Štutgartu, ukupno 30. u karijeri, dok ih je Ivanović osvojila dve u 2014 - u Oklendu i Montereju.

Osim trofeja devetoj igračici svijeta pripao je plavi metalik automobil marke "Porše", koji je tradicionalni sponzor turnira u Štutgartu.

Ani je plasman u finale najbolji rezultat u njemačkom gradu, budući da je do sada najdalje stigla do četvrtfinale, i to prošle godine, kada ju je takođe zaustavila Šarapova.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Adam Pretty)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC