• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ za MONDO: Španci zaslužni za preporod

Rukometaš Vladimir Vranješ za MONDO govorio o nastupu na F4 Kupa EHF, o domaćim "stručnjacima", čije greške su ispravili španski treneri.

Da je Banjaluka što se tiče sporta u svijetu najpoznatija po bokserima i rukometašima znaju i vrapci na grani.

Posljednjih godina međutim ni jedni ni drugi nemaju pretjeranih međunarodnih uspjeha. Ipak potkrade se pokoje ime, koje u inostranom klubu dođe do dobrog rezultata. Takav slučaj je i sa bivšim rukometašem Borca Vladimirom Vranješom, koji nastupa za mađarski Pik Seged.

Njegova ekipa izborila je plasman na finalni turnir Kupa EHF, koji će se odigrati u Berlinu.

"Igrali smo u grupi sa Tatran Prešovim ,Nantom i Kristijastadom tu smo bili prvi u grupi.Poslije smo izvukili Sporting iz Lisabona i pobjedili smo i mislim sada da smo se zasluženo našli na finalnom turniru“, rekao je na početku razgovora za MONDO Vladimir Vranješ, koji je rođen u Banjaluci prije 25 godina.

Plasmanom na završni turnir ne završavaju se ambicije mađarskog kluba.

"Tamo je sve sada otvoreno.Čekamo žrijeb sutra, pa ćemo znati više. Svi kažu da smo mi i Berlin favoriti, ali mi idemo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo vidjeti šta će se na kraju desiti ,nadam se pozitivnim stvarima".



Osim Pik Segeda, koji će igrati F4 EHF Kupa i drugi mađarski predstavnik Vesprem izborio je plasman na završni turnir Lige šampiona.

"Iz godine u godinu madjarska liga je sve bolja. Puno u ligi ima stranaca pa samim tim i liga dobija na kavalitetu", kaže Vranješ, koji je karijeru počeo u Borcu,a potom je igrao za španski Ademar Leon, prije nego što je prošle godine potpisao za Pik Seged.



U matičnom Borcu uglavnom je sa svojih 198 centimetara visine igrao u odbrani i imao težak zadatak zaustaviti protivničke bekove. Sada je situacija drugačija. Ima ga na obe strane terena.

„Što se tiče igra, prije sam igrao u odbrani, kako sam otišao u Leon kod Manola Kadenasa on me preporodio.Igrao sam tamo više napad nego odbranu, ali sad igram ovdje u dva smjera.Što naši stručnjaci nisu bili u pravu sada su ispravili dva velika trenera španskog rukometa Manolo Kadenas u Ademaru i sada Hunan Karlos Pastor".


Vranješu se sviđa život u Mađarskoj, kao i atmosfera, koja vlada u klubu.

„Grad je super, ljudi žive za rukomet.Uglavnom se družim sa balkancima i Šveđaninom Larholmom, ali manje više dobra smo ekipa, pa kada idemo na pivo idemo svi zajedno“, završio je Vranješ, kome želimo da sa sadašnjim klubom osvoji Kup EHF.

(N.Babić/MONDO, Foto: pickhandball.hu)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC