• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Indijci čekaju Srbe na planini

Teniseri Indije odlučili da meč protiv Srbije za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa igraju u Bangaloreu na velikoj nadmorskoj visini.

Iako su svi očekivali da će Indijci ugostiti Srbiju u meču plej-ofa u Nju Delhiju, domaćini su odlučili da se duel u septembru igra u Bangaloreu.

Čelnici teniskog saveza u razgovoru sa igračima odlučili su se za treći grad u Indiji smatrajući da će tako u startu biti u prednosti nad Srbijom. Naime, Bangalore se nalazi na 915 metara nadmorske visine, pa će Novak Đoković i ostali članovi srpskog tima imati problem sa aklimatizacijom.

"Glavni razlog da se odlučimo da igramo u Bangaloreu je taj što meč koji odlučuje o opstanku u Svjetskoj grupi Dejvis kupa dolazi odmah nakon US Opena. Novak Đoković vjerovatno će igrati polufinale ili finale tog turnira, pa će kasno stići u Indiju i imaće malo vremena da se adaptira i pripremi na nove uslove. Računamo da bi mogao da dođe u Bangalore tek u četvrtak, dan prije početka duela, pa bi to mogla da bude naša prednost", izjavio je Zišan Ali, selektor Indije.

On je dodao da su i drugi faktori odlučivali o gradu domaćinu duela sa Srbijom.

"U igri su bili Nju Delhi, Čenaj, Mumbai, ali je ocijenjeno da će u to doba godine najprijatnije biti u Bangaloreu. Zapravo vrućina i velika vlažnost i nije tako veliki problem, ali smo procijenili da će rivalu biti, pa smo se odlučili za visoku nadmorsku visinu. Za nas je važno i to da se igrači u tom gradu osjećaju kao kod kuće, uvijek im je bilo prijatno, i to je presudilo. Imaćemo priliku da prilagodimo teren našim potrebama i ja ću sve vrijeme nadgledati njegovu pripremu za taj važan susret", dodao je selektor Indije.

Meč Indije i Srbije na programu je od 12. do 14. septembra. Pobjednik meča izboriće opstanak u Svjetskoj grupi naredne sezone, dok će poražena selekcija igrati u nižem rangu takmičenja.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC