• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda petercima do 2:0 u finalu!

Crveno-bijeli prvi put savladali Radnički u Kragujevcu i poveli 2:0 u finalnoj seriji srpskog plej-ofa! Poslije 10:10, pobjednika odlučili peterci.

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog odigrali su još jedan superuzbudljiv meč, a prvi put u 13 međusobnih duela Beograđani su slavili u Kragujevcu.

Gosti su do pobjede i 2:0 u finalu plej-ofa došli petercima - 14:13, poslije 10:10 (1:5, 3:1, 2:3, 4:1) i čak "plus četiri" za Kragujevčane u dva navrata tokom meča. Domaći tim je imao i prednost u "penal seriji", pošto je Zdravko Radić uspio da odbrani šut Andriji Prlainoviću, ali je potom Denis Šefik zaustavio udarce Ivana Basare i Aleksandra Ćirića za preokret.

Naredni meč, u kojem bi Zvezda pobjedom odbranila titulu, igraće se 10. maja u Beogradu. Ukoliko bude bilo potrebe igraće se i 17. i 21. maja.

Bio je ovo 13 duel Zvezde i Radničkog, a crveno-bijeli sada vode 9:3 u pobjedama, uz jedan remi. Zanimljivo, ovo je tek prvi put da je neki od dva tima slavio u gostima.

Partizanu treće mjesto

Vaterpolisti Partizana osvojili su treće mesto u prvenstvu Srbije, pošto su u Novom Sadu savladali Vojvodinu 17:8 (6:3, 1:2, 3:1, 7:2) za ukupnih 2:0.

Domaći tim bio je oslabljen u ovom meču neigranjem centra Miloša Korolije, zbog povrede prsta, dok gosti nisu mogli da računaju na prvog beka Nikolu Rađena, koji je isključen u prvoj utakmici bez prava zamjene jer je udario Dušana Markovića.

Prva četvrtina ubjedljivo je pripala domaćem timu - 5:1. Odlično su šutirali igrači Radničkog, dok crveno-bijelima ništa nije polazilo za rukom u napadu. Veliki broj grešaka i nedovoljno dobra odbrana koštali su ih da već poslije uvodnih osam minuta imaju četiri gola zaostatka.

U drugoj četvrtini gosti su uspjeli da se konsoliduju i vrate neizvjesnost u meč. Već u prvom napadu Zvezda je postigla pogodak, a onda i stigla do samo jednog gola minusa (4:5), međutim, "bomba" Srđana Vuksanovića iskosa sa lijeve strane donela je 6:4 za Radnički poslije prvog poluvremena.

Raspucan u trećoj četvrtini bio je Filip Filipović, koji je sa dva gola vratio Radnički na "plus četiri" (8:4). Uspjeli su gosti, ipak, da priđu opet na dva razlike, ali je Ivan Basara svojim drugim golom u meču vratio veliku prednost Kragujevčanima pred posljednju dionicu.

Tek u posljednjoj četvrtini proradio je kapiten crveno-bijelih Andrija Prlainović. Poslije Džona Mana i on je postigao gol za goste u četvrtoj dionici, kojom su Beograđani prišli na gol zaostatka (8:9). Potom je Amerikanac još jednom bio precizan, a onda i Boris Vapenski devet sekundi prije kraja za izjednačenje!

U ekipi Radničkog u završnici je jedini raspoložen bio Filip Filipović, najbolji akter meča sa pet pogodaka iz isto toliko pokušaja!

PETERCI:


Radnički: Filip Filipović - 11:10
Zvezda: Andrija Prlainović - brani Zdravko Radić
Radnički: Đorđe Filipović - 12:10
Zvezda: Nikola Vukčević - 12:11
Radnički: Ivan Basara - brani Denis Šefik
Zvezda: Boris Vapenski - 12:12
Radnički: Aleksandar Ćirić - brani Denis Šefik
Zvezda: Strahinja Rašović - 12:13
Radnički: Damir Burić - 13:13
Zvezda: Marko Avramović - 13:14

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC