• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi meč lopta, Radničkom nada VIDEO

Trener crveno-belih Dejan Savić čestitao ekipi na vođstvu 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa, ali i upozorio da je opuštanje zabranjeno.

Prvom pobjedom u Kragujevcu u istoriji, vaterpolisti Crvene zvezde poveli su 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa i došli nadomak odbrane titule.

Naredni meč biće odigran na beogradskom Tašmajdanu, 10. maja, a termini eventualnog četvrtog meča i majstorice su 17. i 21. maj.

Prošle godine serija je okončana poslije pet utakmica. I jedan i drugi tim pobjeđivali su na svojim terenima, dok je ove sezone "brejk" viđen već u drugoj utakmici, u kragujevačkom "Jezeru".

Trijumfom poslije boljeg izvođenja peteraca (14:13, 10:10), vaterpolisti Crvene zvezde, aktuelni prvaci Srbije i Evrope, izborili su prvu "meč loptu" za titulu. Radnički je dva puta tokom utakmice vodio i po četiri gola prednosti, ali su Beograđani u završnici bili prisebniji.

"Radnički je izuzetno krenuo, stvarno. Sa druge strane, dugujem veliku zahvalnost i čestitke igračima Zvezde. Prije svega na borbenosti i na tome da nijednog momenta nisu stajali i odustajali", rekao je poslije utakmice trener crveno-bijelih Dejan Savić.

"Realno, niko sem nas nije vjerovao da možemo da dođemo do ovakvog rezultata. Ovo je izuzetna pobjeda i ne smijemo da se opuštamo, jer je Radnički izuzetna ekipa i neće se predati", dodao je šef struke Zvezde, koji u srijedu nije mogao da računa na suspendovanog Nikolu Rađena.

VIDEO

Njegov kolega sa klupe Radničkog Uroš Stevanović bio je primoran da još više kombinuje. Povrijeđenom centru Milošu Koroliji na listi prinudno odsutnih igrača pridružio se i drugi centar Kragujevčana, iskusni Boris Zloković.

"Zloković nije igrao, poznato je da je Korolija povrijedio prst i da nije igrao praktično ni prvu, a ni drugu utakmicu i jednostavno smo igrali bez centra", konstatovao je Stevanović.

"Padovi su normalni i zbog neigranja prva dva centra čak i očekivani. Žao mi je što momci nisu izdržali do kraja i pobijedili u regularnom toku. Momci su se borili, dali i više od svog maksimuma i sve čestitke i nama i ekipi Zvezde, koja je istrajala do kraja", dodao je trener Radničkog.

Iako su crveno-bijeli jako blizu osvajanja četvrte šampionske titule, Kragujevčani ne odustaju od borbe.

"Penali su lutrija, Zvezda je imala više sreće i pobijedila. Crveno-bijeli imaju prednost 2:0, mnoge ekipe su se vraćale poslije tog rezultata i nadam se da ćemo imati snage da se i mi vratimo. Vidjećemo šta će biti 10. maja u Beogradu, u trećoj utakmici", podvukao je Stevanović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC