• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Novak Đoković odustao!

Najbolji srpski teniser, ipak, neće moći da igra na Mastersu u Madridu. Razlog - nedovoljno zaliječena povreda.

Povlačenje u posljednji čas.

Dan prije početka Mastersa u Madridu, koji je osvojio 2011. godine,  najbolji teniser Srbije i trenutno drugi reket svijeta, Novak Đoković, donio je odluku da odustane.

Razlog - nedovoljno zaliječena povreda desne podlaktice, koju je "zaradio" na prethodnom turniru u Monte Karlu i s kojom je odlučio da odigra polufinale protiv Rodžera Federera. Taj turnir, na kom je Srbin branio titulu, igrao se između 14. i 20. aprila, što znači da od 19. prošlog mjeseca, Novak nije imao teniskih aktivnosti - samo oporavak i medicinski tretman.

To vrijeme provodio je sa vjerenicom Jelenom Ristić u Atini, odakle su i stigle vijesti da će par uskoro dobiti bebu.

"Uprkos svim preduzetim mjerama, terapijama i mirovanju, ruka drugog reketa svijeta još nije dovoljno oporavljena. To su pokazali današnji kontrolni pregledi kod ljekara, gdje je procijenjeno da bi nastupi u prestonici Španije nosili priličak rizik da se pogorša zdravstvena situacija", saopštio je PR tim Novaka Đokovića.

"Samim tim, kako bi izbjegao ozbiljnije posljedice, odnosno da ne bi ugrozio sezonu na šljaci, prije svega gren slem u Parizu, Đoković je odlučio da propusti Madrid, i pokuša da se spremi za Rim koji se igra od 10. do 18. maja".

"Izvinjavam se svima na turniru i svim španskim navijačima što sam morao da se povučem sa mastersa u Madridu", prenijeta je Novakova izjava".

"Činio sam sve što je bilo u mojoj moći da budem spreman za ovo takmičenje, jedno od najvećih u sezoni, ali problemi sa povredom desne ruke ponovo su se pojavili. Sada mi je preostalo da nastavim sa oporavkom. Nadam se da ću izliječiti ruku i da ću biti fit za turnir u Rimu. Jedva čekam da sljedeće godine ponovo zaigram u Madridu".

Đoković je imao priliku u Madridu da titulom, a uz poraz Rafaela Nadala prije četvrtfinala, preuzme prvo mjesto na ATP listi i pre Mastersa u Rimu.
(MONDO, Foto: Beta/AP/Michel Euler)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC