• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka voli Borac, a Borac voli pozorište!

Rukometni klub Borac m:tel i Gradsko pozorište "Jazavac" na najljepši mogući način su spojili sport i kulturu.

Jedan od zadataka roditelja je da pripremi dijete za samostalan život u kojem će:

A) biti zdravo
B) pristojno i kulturno.

A šta je to što nas čini zdravim i kulturnijim? Bavljenje sportom i odlasci u pozorište...

Upravo ta dva naizgled "nespojiva" segmenta života udružili su rukometaši Borca m:tel, koji su odnedavno česti gosti Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke.

Sam "banjalučki velikan" je i zvanično prijatelj Gradskog pozorišta a igrači Janija Čopa su posljednji put uživali na "daskama koje život znače" gledajući predstavu "Celo telo tu me boli".



"Mi podržavamo jedni druge. Ovo je drugi put da smo se odazvali na poziv da pogledamo njihove predstave koje su jako kvalitetne. Gledao sam mnogo predstava u životu i zaista mogu da kažem da su u 'Jazavcu' glumci i cijeli repertoar jako kvalitetni. Uvijek sa zadovoljstvom prihvatimo poziv od naših drugara i tako će biti ubuduće", izjavio je pivot Banjalučana Ratko Nikolić za MONDO.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije smatra da takvim gestom pružaju pozitivan primjer omladini jer su spojili tako reći dvije najidealnije tvari u životu - sport i kulturu.

"U pozorištu se mnogo dobrih stvari može da nauči i zaista želimo da budemo primjer mladima. Bolje da odlaze u pozorište nego da ostanu na ulici. Uostalom u tim predstavama se oslikava i njihova svakodnevnica".


Ljubiša Savanović, glumac iz "Jazavca", ponosan je na činjenicu da su RK Borac m:tel i njegovo pozorište postali "pobratimi".

"Ja sam u mladosti igrao rukomet i poznajem sve ljude u Borcu, pa smo došli na ideju da spojimo sportsko-kulturnu priču što na žalost u našem društvu ne radi niko osim nas", rekao je Savanović za MONDO.

BORAC USKORO SA POZORIŠTEM NA DRESU!



Prema njegovim riječima, zajedno su pokazali da za to ne treba previše napora, a svima donosi višestruku korist.

"Velika je stvar da najveći sportski klub u Banjaluci voli i podržava pozorište. To je odličan primjer za našu djecu. Mi iz ‘Jazavca’ sarađujemo s Borcem i na promotivnim aktivnostima, a uskoro će Borac postati prvi klub koji će na svojim dresovima nositi ime jednog pozorišta", podvukao je Savanović.

CILJ JE ODBRANA "DUPLE KRUNE"



U razgovoru sa Nikolićem, osvrnuli smo se i na sportski aspekt, odnosno planove crveno-plavih do kraja sezonee u kojoj brane titulu prvaka i trofej u Kupu Bosne i Hercegovine.

"Naše ambicije su uvijek visoke i u završnoj Ligi 4 BiH, gdje smo favoriti, ali to moramo da opravdamo na terenu. Već u subotu krećemo u odbranu titule protiv Konjuha. Neće biti lako u Živinicama, ali vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje. Želimo trijumfalno da prođemo sve do kraja sezone, kao i da odbranimo pehar u Kupu BiH",
zaključio je pivot Banjalučana.

(N.Šatara/MONDO, foto: Gradsko pozorište Jazavac/Bato Jović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC