• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Pomozite svi, borba tek predstoji

Teniski reprezentativac Srbije pozvao sportiste i ljude širom zemlje da se uključe u akciju pomoći ugroženog stanovištva.

Janko Tipsarević jedan je od sportista koji se prvi uključio u akciju pomoći ugroženom stanovištvu Srbije.

On je zajedno sa kolegom iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktorom Troickim u petak uveče posjetio Sportski centar Banjica u kome su smješteni evakuisani iz poplavljenih područja širom Srbije i uručili im pomoć.

"Sa Viktorom i bratom odnio sam pomoć ljudima na Banjici. Napunili smo četiri automobila najpotrebnijih stvari i uručili im, ali to je samo mala pomoć koju smo im uručili, jer tek kada se voda povuče biće neophodno da se pomogne, jer je jasno da je šteta od poplava ogromna. Tek nam predstoji pravi rad kada se voda povuče sa poplavljenih područja. Mogu samo da zamislim kolika je šteta u infrastrukturi, namirnicima...", izjavio je Tipsarević na konferenciji za medije u Tanjugovom pres centru.

On je rekao da će akcija morati da se nastavi i da se već organizovao zajedno sa teniserima iz Dejvis kup selekcije Srbije.

"U toku jučerašnjeg dana bio sam u kontaktu sa Novakom Đokovićem, Nenadom Zimonjićem, sa Viktorom sam se vidio i zajedno smo napravili malu donaciju koja će ugroženima malo pomoći u ovom teškom trenutku", dodao je srpski teniser.

Tipsarević je apelovao na sve ljude da se uključe u akciju pružanja pomoći.

"Ovom prilikom apelujem na sve navijače koji su nas bodrili u reprezentaciji, i koji će to i dalje činiti, kao i na sve sportiste koji su u zemlji i inostranstvu da finansijski pomognu sada, ali i u sanaciji katastrofe koja je zadesila Srbiju. Vidio sam na televiziji da se mnogo ljudi juče odazvalo pozivu za pomoć Šapcu, i to je fenomelna stvar, ali pravi problemi nastaće tek kada se voda povuče, pa stoga pozivam sve sportiste i ljude dobre volje da finansijski pomognu"
, istakao je Tipsarević.

I selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović uputio je poziv svima koji mogu da finansijski pomognu u ovim teškim trenucima u kojima se Srbija nalazi.

"Daćemo sve od sebe da pomognemo ljudima. Znam kako je, jer u klubu imam i djecu koja su iz Obrenovca. Najvažnije je da svi poslušamo instrukcije države, da budemo organizovani, zadržimo dobru energiju i da vjerujemo u ljude koji vode akciju spasavanja. Mi kao Dejvis kup tim apelujemo na sve koji mogu da pomognu da to učine, da se uključe u akciju i kasnije kada to bude još potrebnije. Sada gledamo i u nebo da kiša stane i da spasimo ono što možemo, pre svega stanovništvo", istakao je Obradović i dodao da se veliki broj njegovih prijatelja iz inostranstva već raspitivao na koji način da uplati pomoć za ugrožene u Srbiji.

(Mirjana Šegan - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC