• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u finalu Rima

Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Rimu, posle preokreta koji je napravio u meču sa neugodnim Milošem Raonićem.

Neizvjesna borba za finale Mastersa u Rimu pripala je Srbinu!

Poslije dva seta koja su završena u taj-brejku i samo dva razmijenjena brejka u drugom setu, srpski as u trećem je konačno slomio otpor neugodnog rivala: (2) Novak Đoković - (8) Miloš Raonić 6:7 (5), 7:6 (4), 6:4.

Igralo se okruglo 3 časa, a završeno je Novakovom porukom srpskom narodu.

Srbin i Kanađanin crnogorskog porijekla drugi put su se sastali, drugi put na šljaci i drugi put bolji je bio srpski as. U drugom polufinalu, od 20 časova, sastaju se (1) Rafael Nadal i (12) Grigor Dimitrov.

U prvom setu, Đoković je spasio brejk lopte u svom prvom servis gemu, potom imao dvije pri rezultatu 2:2 i propustio da riješi set pri rezultatu 4:4, kada je imao još dvije brejk lopte. Potom, u narednom gemu, spasio je set loptu na svoj servis i uveo set u taj-brejk, gdje je poveo 3:0, uz nekoliko sjajnih poena, a onda izgubio narednih šest!

Stigao je do 5:6, ali ne i dalje od toga - 5:7, 0:1.

U drugom setu, pali su prvi brejkovi. Novak je stigao do 3:1, ali je visoki Kanađanin odmah to "poništio", izjednačio na 3:3 i do taj-brejka nije više bilo ni šansi za brejk. U "doigravanju", opet je Đoković bolje počeo (2:0), Raonić uzvratio (3:4), ali je onda Beograđanin zaigrao veoma agresivno i sjajnim potezima došao do tri vezana poena za izjednačenje u setovima - 7:4, 1:1.

Đoković je odmah "brejknuo" rivala na startu trećeg seta, poveo 2:0, pri rezultatu 2:1 izborio se sa brejk loptom za Raonića, a kada je to pregrmio, nije se više osvrnuo - na 5:3 još jednom je uzeo servis 23-godišnjem dvometrašu i plasirao se u novo finale Rima, u kom nije bio od 2012. godine.

Đoković, šampion Rima iz 2008. i 2011. godine, prošle sezone ispao je u četvrtfinalu od Tomaša Berdiha, a ove sezone nanizao pobjede nad Radekom Štepanekom, Filipom Kolšrajberom i Davidom Fererom.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC