• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer ispao, Nadal može na vrh!

Rože Federer na startu turnira u Dubaiju izgubio od Britanca Endija Mareja i time dao šansu Rafaelu Nadalu da postane svetski "broj jedan".

 Federer ispao, Nadal može na vrh! Izvor: MONDO

Izgleda da Rožeu Federeru ni pet nedelja odmora nije bilo dovoljno da preboli poraz od Novaka Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije, a to bi moglo da ga košta gubitka prvog mesta ATP liste, posle više od 49 meseci provedenih na vrhu!

Najbolji igrač sveta u ponedeljak je eliminisan već u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju, pošto ga je Britanac Endi Marej savladao rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (6:8), 6:3, 6:4.

Mladi Škot osvojio je 48 od 53 poena (91 odsto) posle ubačenog prvog servisa i nije dozvolio Federeru nijednu priliku da napravi "brejk"!

Švajcarac je poslednji put ispao na startu jednog turnira još 2004. godine u Sinsinatiju, kada je bolji od njega bio Slovak Dominik Hrbati.

Vlasnik 12 gren slem titula prošle godine je osvojio turnir u Dubaiju (nagradni fond 1,42 miliona dolara), tako da će narednog ponedeljka na ATP listi "osvanuti" sa gotovo 300 bodova manje.

Rafael Nadal sada ima lepu šansu da plasmanom u finale svrgne Federera sa prve pozicije. Doduše, popularni "FedEx" na turnirima Masters serije u Indijan Velsu i Ki Biskejnu brani svega 80 bodova (dve rane eliminacije od strane Giljerma Kanjasa), tako da bi za samo par nedelja mogao da se vrati na "svoje" mesto...

Švajcarski teniser na aktuelnoj ATP listi ima 6.330, a prate ga Nadal sa 5.930 i Đoković 5.010 poena. Prvi reket sveta postao je još 2. februara 2004. godine.

Ukoliko pobedi Hrvata Marina Čilića, Đoković će se u drugom kolu sastati sa iskusnim Francuzom Fabrisom Santoroom. On je na startu turnira napravio iznenađenje, savladavši Rusa Mihaila Južnjeg rezultatom 6:3, 6:4.

Endi Marej, jedanaesti reket sveta, igraće sa Špancem Fernandom Verdaskom, koji je u tri seta eliminisao Nemca Rajnera Šitlera.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC