• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Lancingeru amputirana noga

"Nije bilo druge mogućnosti. Svako odlaganje ugrozilo bi život pacijenta i amputacija je, na žalost, bila neminovna", izjavio je lekar Helcenbajn.

 SKIJANJE: Lancingeru amputirana noga Izvor: MONDO

Austrijskom skijašu Matijasu Lancingeru, koji se u nedelju teško povredio prilikom pada tokom superveleslaloma Svetskog kupa u norveškom gradu Kvitfjelu, amputirana je leva noga ispod kolena.

Operacija je obavljena u utorak u Oslu.

"Nije bilo druge mogućnosti. Svako odlaganje ugrozilo bi život pacijenta i amputacija je, na žalost, bila neminovna. Operacija je protekla dobro i u ovom trenutku Lancingerov život nije ugrožen", rekao je posle operacije lekar Tomas Helcenbajn.

Lancinger je prilikom pada pretrpeo trostruki prelom noge, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu "Uleval" u Oslu, gde je izvršena operacija u trajanju od devet sati. Posle intervencije nastupile su komplikacije, odnosno opasnost od stvaranja tromba, što je dodatno otežalo zdravstveno stanje austrijskog sportiste. On je u jednom trenutku čak pao i u komu.

Lancineger (27) je doživeo višestruki prelom tibije i fibule (dve kosti potkolenice), kao i druge teške povrede noge, kada je neposredno pre cilja izgubio kontrolu i pao. Austrijski mediji su optužili organizatore trke u Kvitfjelu zbog toga što nisu imali u pripravnosti helokopter, pa je nesrećni skijaš sa velikim zakašjenjem prebačen u bolnicu privatnim helikopterom.

Lancinger je već godinama reprezentativac Austrije, a najbolji rezultat u Svetskom kupu bilo mu je osvajanje trećeg mesta u superveleslalomu u Biver Kriku 2005. godine.

"Skijaška federacija Austrije uradiće sve što je potrebno da Lancingeru obezbedi najbolje moguće uslove lečenja i rehabilitacije i maksimalno će mu pomoći da osigura svoju budućnost", izjavio je predstavnik za štampu reprezentacije Austrije Robert Bruner.

(Tanjug/MONDO/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC