• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Titula za Srbiju i BiH: Novak porazio Nadala!

Šampion Rima je Đoković!

Ovo je za Srbiju!

U duelu dvojice najboljih tenisera sveta, i jedinih igrača koji su osvajali Rim u prethodnoj deceniji, naš as uspeo je da se vrati posle 0:1 i sjajnom igrom stigne do pobede u 41. duelu sa velikim rivalom iz Španije.

U finalu Mastersa u Rimu, velika igra našeg tenisera i snažna poruka i svetu, ali i narodu u Srbiji i Bosni i Hercegovini: (2) Novak Đoković - (1) Rafael Nadal 4:6, 6:3, 6:3!

Izvor: MONDO/Sportklub

Bila je to četvrta uzastopna pobeda Đokovića nad Nadalom, a sada je 22:19 u ukupnom skoru, odnosno 13:4 na šljaci.

Za razliku od prethodna tri duela, Đoković je Nadalu ovog puta prepustio set na "Foro Italiku" koji je bio otvoreno naklonjen našem asu, a nema mnogo stadiona i gradova u svetu u kojem Đoković ima tako srdačnu podršku publike, kao u Rimu, koji ga je iz nekog razloga veoma zavoleo.

Ulog je bio 1.000 ATP poena (Nadal je branio titulu) i nagrada od 549.000 evra, dok je poraženom pripalo 269.150 evra. Nadal je izgubio 400 bodova, Đoković zaradio skoro 850.

Jedini put kada u prethodnih devet godina Nadal nije bio prvak u Rimu, bio je Đoković. Pored našeg asa, samo je već penzionisani Huan Karlos Ferero uspeo da pobedi Rafu u prestonici Italije.

Nadal je imao priliku da se titulom, 64. u karijeri, izjednači sa Bjernom Borgom i Pitom Samprasom, dok je Đoković bio u poteri za Tomasom Musterom (44) i sada gleda ko je sledeći...

PRVI SET:

Dati Nadalu dva brejka prednosti (4:1) i nadati se dobijenom setu je luksuz koji retko ko sebi može da dozvoli. Ipak, Đoković je imao tri brejk lopte da izjednači na 4:4, ali je sva tri puta Španac pogađao prvi servis i uspevao da se izvuče.

Kada je, uz malu pomoć mreže, ipak poveo 5:3, uspeo je bez većih problema da dobije naredni servis gem i posle 48 minuta borbe poveo 1:0 u setovima.

Nadamo se da Novak ima odgovor!

DRUGI SET:

Suočen sa eliminacijom, Novak je u drugi set ušao agresivnije, za korak "dublje" je bio u terenu i diktirao je tempo. "Brejknuo" je Nadala za 2:0, bio blizu da povede i 4:0, ali mu je onda stao servis i dozvolio je protivniku da nadoknadi brejk (2:3). Od potpunog povratka Španca u set nije bilo ništa, jer je već u narednom gemu, Srbin ponovo napao servis protivnika i došao do drugog brejka, poveo 4:2, a onda bez izgubljenog poena na svoj servis stigao i do 5:2.

U devetom gemu, bilo je 30:30, ali je tada Beograđanin pogodio dva vinera za 6:3 i 1:1.

TREĆI SET:

Prvi put od 2008. godine kada je Đoković pobedio Stanislasa Vavrinku za svoju prvu rimsku titulu, igrao se treći set u finalu. I bio je "lud".

Novak je jače počeo i poveo 2:0, a onda "gazio" Nadala skoro 12 minuta na njegov servis. Posle četiri "djusa" i dve propuštene brejk šanse za Đokovića, Nadal se nekako izvukao i onda pri rezultatu 2:3 uspeo da povrati brejk i uvede set u potpunu neizvesnost!

Ali, samo naizgled.

Od tog trenutka, do kraja meča, Đoković je osvojio 12, a Nadal samo tri poena. Za manje od deset minuta, odveo je protivnika od 3:3 do poraza za novu, treću titulu u Rimu.

Sada, pred Rolan Garos, gde Nadal brani svih 2.000 poena, razlika u borbi za "Broj 1" je oko 700 bodova u korst Nadala. Veoma dostižno!

Bravo Nole i veliko hvala!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC