• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Direktan udar na Borac m:tel"

Autor mondo.ba

U banjalučkom klubu ogorčeni na optužbe koje su u saopštenju iznijeli u Rukometnom klubu Konjuh iz Živinica. "Borac je institucija i mi se ne bavimo zakulisnim radnjama", rekao je direktor crveno-plavih Nebojša Golić.

 "Direktan udar na Borac m:tel" Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Banjalučki rukometaši su nadoknadili minus od šest golova protiv tima iz Živinica i stigli na korak od odbrane titule prvaka Bosne i Hercegovine.

U Konjuhu međutim tvrde da je pobjeda došla uz pomoć sudijskog para iz Mostara (Andrija Knezović i Dražen Begić) i kontrolora Damira Sobe, koji je Banjalučanin.

"Presedan je da se za ovako važnu utakmicu delegira kontrolor iz mjesta odigravanja iste. Time je i formalno povrijeđena regularnost utakmice", smatraju u klubu iz Živinica.

"Sudijski par je tokom cijele utakmice svojim odlukama u korst RK Borca m:tel, koje su direktno uticale na rezultat, drastično oštetio RK Konjuh i time direktno uticao na regularnost prvenstva. Postavlja se pitanje da li jedan klub iz ‘malih’ Živinica smije imati ambicije da postane šampion BiH. Napominjemo da smo u posljednjih 18 utakmica izvojevali sedamnaest pobjeda, a u Banjaluci nam je samo trebalo da ne izgubimo sa većom razlikom od šest golova, kako bi ostali u konkurenciji za prvaka. Sa sudijskim parom iz Mostara i kontrolorom iz Banjaluke je bilo nemoguće. Pojedine sudijske odluke frapirale su ne samo igrače naše ekipe nego i protivnika, kao i objektivne banjalučke poznavaoce rukometa koji su bili u dvorani ‘Borik’. Uvjereni smo da Rukometnom klubu Borac m:tel, najtrofejnijem kolektivu u BiH ovako osvojena titula nije potrebna", navedeno je u između ostalog u saopštenju Konjuha.

Uslijedio je i odgovor Banjalučana, čiji je direktor Nebojša Golić naglasio da je ovo direktan udar na RK Borac m:tel.

"Želimo da se ogradimo od tih stvari jer je RK Borac institucija koji nikada nije i neće da se bavi nekim zakulisnim radnjama. Mi smo klub sa tradicijom i ne želimo da svoje ime i ugled poljuljamo na bilo koji način. Zato smatramo da je pomenuto saopštenje direktan udar, između ostalog, i na naš klub. Mi smo poraženi u prvom kolu Lige za prvaka BiH u Živinicama i sportski smo pružili ruku igračima Konjuha i čestitali im na pobjedi. Nismo se poslije te utakmice bavili ‘teorijom zavjere’ već isključivo našim greškama koje su nas odvele u poraz. Sada smatramo da smo velikom požrtvovanošću i zalaganjem, nošeni podrškom sa tribina, ostvarili veliku pobjedu od osam golova razlike koja nam daje za pravo da se nadamo odbrani titule. Sudijski par na toj utakmici, Begić - Knezović, imao je težak posao i odradio ga je, po nama, krajnje korektno, što se lijepo može vidjeti i na snimku utakmice. Na kraju, uvijek smo sa RK Konjuh imali dobre odnose i ako postoje bilo kakvi problemi, trebali bi da ih riješimo razgovorom, a ne saopštenjima", izjavio je Golić, a prenio klupski sajt.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC