• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković deklasirao Šardija, kao i obično!

Autor mondo.rs

Srpski teniser potvrdio razliku u klasi i rutinski se plasirao u treće kolo Rolan Garosa - 6:1, 6:4, 6:2. Na redu je Čilić.

Portugalac Žoao Sousa u saradnji sa kišom je mučio Novaka Đokovića čitavo popodne. Žeremi Šardi u meču drugog kola nije bio te sreće.

Ostao je na terenu svega jedan i po sat, a onda sa osmehom čestitao srpskom asu, koji sa mnogo optimizma može da se okrene sledećem susretu, u kome očekuje Hrvata Marina Čilića.

Šardi je dobro znao šta ga čeka.

Novak je u meč protiv njega ušao kao izraziti favorit, ne samo zbog razlike u ATP "renkingu" (2-42), već i zbog totalne nadmoći u međusobnim okršajima.

Ovom pobedom popravio je skor na 9:0 (dve pobede na Vimbldonu, jedna na Australijan openu), uz set razliku 22:0, pri čemu je u samo tri seta bio prinuđen da igra do sedam osvojenih gemova.

Novak je i u drugoj rundi Rolan Garosa pokazao želju da nastavi u tom ritmu, dobivši prvi set sa 6:1, za samo 25 minuta. Iskoristio je obe brejk lopte, za vođstva od 3:1 i 5:1, ukupno osvojivši skoro duplo više poena od Francuza (27:14).

Šardi je u drugom delu meča pružio nešto jači otpor, ali ni tu nije ozbiljnije ugrozio Đokovića.

Sve je rešeno u prva tri gema, kada je viđeno isto toliko brejkova.

Novak je odmah "načeo" protivnika, ali se u sledećem gemu malo opustio (15:40) i onda pri 30:40 imao nesreću da Šardi zahvati lopticu ramom reketa i - pogodi.

Međutim, Đoković je ponovo došao do prednosti i nije je ispustio do kraja seta. Rešio ga je u svoju korist posle 36 minuta igre - 6:4.

Francuz je nakon toga izgubio svaku iluziju o iznenađenju i treći set odigran je "pro forme".

Novak je napravio svega 16 neiznuđenih grešaka uz 31 "viner", a realizacija brejk šansi takođe je bila odlična - 7/9.

Osvajač šest grend slem titula, među kojima nije i Rolan Garos, većim delom meča je demonstrirao sjajan retern, dozvolivši Šardiju da uzme svega 32 odsto poena na drugi servis.

Pred okršaj sa Čilićem ponovo će moći da izvuče dodatno samopouzdanje iz činjenice da ga protivnik nije savladao nikada u karijeri - 8:0, uz dva izgubljena seta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC