• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohod na Ligu šampiona - Flensburg

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Srpski reprezentativac iz Flensburga Bogdan Radivojević za MONDO govori o Fajnal foru Lige šampiona, treneru Ljubi Vranješu, kako su ga "zezali" da ide u Flensburg, Banjaluci koju će uvijek pamtiti...

Fajnal for Lige šampiona igra se sutra i prekosutra u njemačkom Kelnu, a MONDO vam donosi i očekivanja posljednjeg učesnika – ekipe Flensburga.

Njemački klub u svom debitanskom učešću na završnom turniru Lige šampiona pokušaće da se domogne finala, a protivnik će mu biti "drim tim" Barselone.

Situacija je ovdje jasna – Barselona je favorit, Flensburg će pokušati da ju iznenadi, ali oba tima imaju nešto zajedničko – jedva su se provukli u četvrtfinalu.

Barselona je nadoknadila "minus sedam" protiv Rajn-Neker Lovena i zahvaljujući golovima u gostima izborila plasman na Fajnal for, ali kako se tek provukao Flensburg!

U prvoj utakmici četvrtfinala njemačka ekipa slavila je 24:22 protiv Vardara, da bi se u Skopju spasila bukvalno u posljednjim sekundama.

Anders Egert samo 11 sekundi prije kraja pogodio je sa sedam metara i smanjio na 27:25 što je bilo dovoljno Flensburgu da prođe dalje zbog većeg broja golova u gostima.

Flensburg će tako debitovati na Fajnal foru, iako je istini za volju, ova njemačka ekipa dva puta igrala finale Lige šampiona. Bilo je to 2004. godine kada je u dvomeču poražena od Celja i tri godine kasnije kada je titulu evropskog prvaka osvojio Kil.

Te 2007. godine u dresu Flensburga igrao je sadašnji trener Ljubo Vranješ, a ove godine za trofej Lige šampiona boriće se dvojica srpskih reprezentativaca Draško Nenadić i Bogdan Radivojević.

Radivojević je dobio priliku da se bori za najvažniji evropski klupski trofej samo godinu dana poslije prelaska iz beogradskog Partizana.

"Prošle godine igrao sam u Partizanu i stvarno sam sanjao da jednom igram taj Fajnal foru. To je jedno do najvećih takmičenja i prosto ne mogu da vjerujem, nemam taj osjećaj da igram Fajnal for Lige šampiona. Ispalo je sjajno. Nije bitno protiv koga igraš, to je jedna utakmica, svako želi da osvoji, morali smo dobro da se spremimo", rekao je Radivojević na početku razgovora za MONDO.

Može li da se ponovi 2007.?

Na putu ka finalu 2007. godine Flensburg se sastao u četvrtfinalu sa Barselonom i u prvoj utakmici nanio joj jedan od najtežih poraza u evropskim takmičenjima. Predvođeni Larsom Kristijansenom koji je postigao 13 golova rukometaši Flensburga su rezultatom 31:21 savladali Barselonu za koju su tada igrali Nenad Peruničić i Dragan Škrbić. To je četvrti najubjedljiviji poraz Barselone u Evropi.

 Nasuprot sebe on će imati Karabatića, Lazarova, Šarića, Šterbika, Rutenku...

"Dovoljno je samo reći Barselona, ali s druge strane isto kao što je od Rajn-Neker Lovenaizgubila sedam razlike tako može i da izgubi od nas u Fajnal foru. Sve je moguće na tim utakmicama Fajnal fora. Sve želje su na maksimalnom nivou i niko ne može da kaže lako ćemo. Ambicije prije početka sezone su bile da pokušamo da osvojimo sve, izgubili smo kup i prvenstvo, ali evo igramo još Ligu šampiona i želimo da ju osvojimo", poručio je Radivojević.

Desno krilo Flensburga i reprezentacije Srbije otkrio nam je kako se osjećao prošle godine kada je poslije 13 golova u dvije utakmice protiv Flensburga stigao poziv da napusti Partizan i pređe u njemački klub.

"Prvo nisam vjerovao da me traže iz Flensburga da idem na probu. Mislio sam da me neko zeza jer to je stvarno bilo mnogo veliko da iz Partizana pređem u tako velik klub. Sam taj prelazak bio je mnogo veliko iskustvo, mnogo je jača liga i svaka utakmica u gostima je mnogo teška. Sad sam se već navikao i sve je super, igram fajnal for, to je sjajan osjećaj", rekao je Radivojević.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Po dolasku u Flensburg mnogo su mu pomogli Draško Nenadić i trener Ljubo Vranješ, za koga Radivojević ima samo riječi hvale.

 "Super je sa Ljubom što se tiče treninga i što se tiče privatnih stvari. Dosta mi je pomagao kad sam došao da se snađem, ali i na treninzima. U početku je pričao s nama na srpskom, sada već priča na njemačkom da brže naučimo jezik. Super je i kao čovjek i kao trener. I Draško mi je puno pomogao, on zna kako je kada se selite, dosta mi je pomogao, bilo bi mi teže da nije njega i Ljubomira", istakao je Radivojević.

Hobi - spavanje

Na Radivojevićevom profilu na zvaničnom sajtu Flensburga u rubrici hovi stoji "spavanje".

"Stvarno mnogo volim da spavam, svi su već upoznati sa tim. Ovdje imamo stvarno dosta utakmica, tako da mi je najljepše kada odem da spavam. Ali nisam toliko lijen, volim da se družim.Ovdje se najviše družim sa Draškom Nenadićem, Goranom Bogunovićem, Olafurom Gustafsononom, tu je i Hampus Vane, nekad i Vajnhol i Hajnl..."

 "Ovdje je svaka utakmica puna hala do posljednjeg mjesta, svi kupuju sezonske utakmice. Iako publika nije kao kod nas, sjajan je osjećaj igrati pred punom halom. Meni malo nedostaje i ta naša publika i to naše navijanje. Sama liga je takva da ne znam kako izdržavaju igrači koji igraju svih 60 minuta, isto tako putuje se i pet-šest sati na utakmice, ali mnogo mi je drago što sam ovdje".

Radivojevića pamte ljubitelji rukometa u Banjaluci sa Svjetskog juniorskog prvenstva kada je sa mladom reprezentacijom Srbije pobrao simpatije "Borika", ali ni popularni "Čupo" nije zaboravio Banjaluku. Naprotiv...

"Čim spomenete Banjaluku ja se naježim. To je jedan od najboljih osjećaja koji sam ikada doživio u svom životu, jer to je bilo juniorsko svjetsko prventstvo i stvarno nismo očekivali toliko publike, ali svaka čast Banjaluci kako nas je podržavala i kako nas je nosila. Da nije te publike sigurno ne bismo pobijedili veliku Francusku, Rusiju, sve je to zahvaljujući publici, sjajno su nas bodrili, svaku utakmicu bila je prepuna hala i ljudi su ostajali ispred, stvarno hvala im puno. Stvarno smo bili iznenađeni i to je jedan od njjačih utisaka koje ću pamtiti", rekao je Radivojević na kraju razgovora za MONDO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC