• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Conga lako do Đokovića

Autor mondo.rs

Đokovića u osmini finala RG čeka 17. okršaj sa Congom. Srbin ima devet vezanih pobeda. Poslednji duel na pariskoj šljaci bio je ultra zanimljiv i završio se Noletovom pobedom.

Protivnik Novaka Đokovića u osmini finala Rolan Garosa biće 13. nosilac na turniru Žo Vilfred Conga.

Francuski teniser bez mnogo problema izborio je plasman u četvrto kolo, pobedivši 3:0 (6:4, 6:4, 6:3) Poljaka Jeržija Janovica. Meč je trajao dva sata i tri minuta.

Novak i Conga sastaće se u nedelju.

Đoković: 27 godina, 44 osvojena turnira, drugo mesto na ATP listi.
Conga: 29 godina, 10 osvojenih turnira, 14. mesto na ATP listi.

Njih dvojica su do sada odigrali pregršt zanimljivih duela. Prednost je na strani Srbina, koji je u 16 mečeva slavio 11 puta. Zanimljivo, prvi međusobni duel imali su u finalu Australijan opena 2008. godine. Nole je pobedio 3:1 i okitio se prvom grend slem titulom u karijeri.

Naredna četiri susreta pripala su Francuzu, a zatim je 2009. Nole ponovo uspeo da pobedi "Muhameda Alija". Conga mu se opet revanširao na Australijan openu u januaru 2010. godine, što je bio njegov poslednji trijumf protiv Đokovića. Duduše, na Mastersu u Parizu 2011. pobeda je bez borbe, usled povrede Novaka, pripala Congi.

U devet odigranih poslednjih mečeva, Đoković je zabeležio devet vezanih pobeda. Čak sedam je rešio bez izgubljenog seta, ali je u dva, pre svega u četvrtfinalu Rolan Garosa 2012. viđena velika borba i tesna pobeda srpskog tenisera 3:2.

Nošen sjajnom podrškom punog stadiona Filip Šatrije, Conga je imao četiri prilike u četvrtom setu da eliminiše Đokovića. Međutim, Srbin je pokazao zbog čega se u tom trenutku nalazio na prvom mestu ATP liste. Briljirao je kada je to bilo najpotrebnije. Prvo je uspeo da na svoj servis spasi dve meč lopte, jednu iz voleja, a drugu servisom i da u 12. gemu ponovi isto to. Opet je volej bio vrhunski, dok je jednom pogrešio protivnik.

Kod 2:4 u tajbrejku, Nole je ponovo odigrao vrhunski i izjednačio na 2:2. U petom setu sve je bilo jasno - 6:1 za Đokovića. Taj meč između Đokovića i Conge je ubedljivo najzanimljiviji i neizvesniji do sada i te godine proglašen je za najbolji na Rolan Garosu.

Četvrti, odnosno treći susret Noleta i Žoa na grend slem turnirima dogodio se godinu dana ranije na Vimbldonu. Đoković je do finala, kasnije i titule na najpoznatijoj svetskoj travi, stigao pobedom protiv Conge 3:1.

Nema sumnje da nas u nedelju očekuje mnogo uzbuđenja na Šatrijeu, nadamo se i nova pobeda najboljeg srpskog tenisera svih vremena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC