• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović ide na Nadala!

Autor mondo.rs

Sjajni srpski teniser u meču trećeg kola Rolan Garosa nadigrao Amerikanca Džeka Soka - 6:4, 7:5, 6:3.

Dušan Lajović startovao je na Rolan Garosu kao 83. teniser sveta, a sada se nalazi među 16 najboljih na drugom grend slem turniru sezone!

A, tamo će najverovatnije imati čast da odmeri snage sa najboljim teniserom sveta i "kraljem" ovih terena - Rafaelom Nadalom.

Od okršaja sa aktuelnim šampionom na stadionu Filip Šatrije deli ga samo očekivana pobeda Španca nad Argentincem Leonardom Majerom.

Nadal sigurno neće strepeti od Lajovića, ali ni Lajović ne bi trebalo da se plaši njega, jer je na ovom turniru već uradio više nego što je sanjao!

Dvadesettrogodišnjak iz Stare Pazove tek drugi put u karijeri se našao u glavnom žrebu grend slem turnira. Zimus je na Australijan openu preko kvalifikacija stigao do drugog kola (poraz od Nišikorija), da bi u Parizu "debelo" premašio lični rekord.

Posle Argentinca Delbonisa (3:0) i Estonca Zopa (3:0), maksimalnim rezultatom je savladao i Amerikanca Džeka Soka (75. na ATP listi) - 6:4, 7:5, 6:3.

Time je na najbolji način iskoristio povoljne okolnosti u svom delu "kostura", gde su zbog povreda već u prvom kolu predali mečeve Nikolas Almagro i Tomi Has.

U meču koji je trajao dva sata i 14 minuta, on je samo jednom izgubio gem na svoj servis - početkom trećeg seta - a sam je imao visok procenat realizacije brejk šansi (5/8).

Imao je jasan plan igre, napravio je podnošljivih 20 neiznuđenih grešaka i ispoljio zavidnu psihološku stabilnost u važnim poenima.

Lajović je u prvom setu iskoristio jedinu brejk šansu na obe strane, da povede sa 3:2.

Tu prednost je sačuvao bez peripetija i ušao rasterećeno u drugi set, u kome je Amerikanac bio svestan da "mora" da izjednači, ili će se naći u velikom problemu.

Naš teniser odbranio je tri brejk lopte pri rezultatu 3:4, a onda još dve pri rezultatu 4:5, koje su ujedno bile set lopte za Soka.

Malu obeshrabrenost protivnika iskoristio je da mu oduzme servis i prvi put u tom setu povede, sa 6:5. Amerikanac je upregnuo sve snage da uzvrati i izbori "taj brejk", imao je 15:40, ali je Lajović ponovo bio jači.

Prva tri gema trećeg seta rezultirala su gubitkom servisa. Lajović, Sok, pa opet Lajović i to "sa nulom", čime je opet sasekao krila frustriranom protivniku.

Ostalo mu je da odservira meč do kraja, što je on i uradio maksimalno sigurno. Osvajao je gemove za 3:1, 4:2 i 5:3, da bi tačku stavio na servis Džeka Soka - 6:3.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC