• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" i Niš ruše Čehe

Autor mondo.rs

Izabranici Vladana Matića veruju u uspeh u baražu za Svetsko prvenstvo, ali kao glavnu snagu nacionalnog tima ističu podršku Nišlija.

Rukometaši Srbije u subotu igraju protiv Čeha prvi meč baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine.

"Orlovi" su optimisti uoči duela sa nezgodinim protivnikom.

Selektor Vladan Matić zahvalio se Nišlijama na divnom dočeku i poželeo da sutra uveče od 21 sat Čair bude ispunjen do poslednjeg mesta i da na krilima podrške navijača Srbija već u prvom meču obezbedi razliku za miran revanš.

"U subotu bi trebalo da napravimo dobar temelj za taj drugi meč. Uveren sam da ćemo zalaganjem i odnosom prema dresu reprezentacije Srbije opravdati ukazano poverenje. Momci će dati sve od sebe da grad Niš i nacija budu ponosni na njih. Tek juče smo se kompletirali, ali sve su to pravi momci, profesionalci. Mi u stručnom štabu smo se odlučili za ovaj sastav, oni nisu slučajno izabrani, pravi su ratnici, svi su zdravi, nadam se da će tako ostati i posle večerašnjeg treninga, a vi ćete biti ponosni na njih", rekao je Matić.

Optimista je i kapiten Momir Ilić

"Imamo dobru atmosferu, svoj cilj, a to je odlazak na Svetsko prvenstvo. Najvažnije nam je da sačuvamo taj kontinuitet plasmana na velika takmičenja. Protivnik je jako dobra ekipa, ali se uzdamo u naš kvalitet i stvarno očekujem dobru igru, da uživamo u rukometu, da pokažemo publici da vredimo i da joj se pobedom zahvalimo na podršci. Svi koji dođu, znaće da su kupovinom ulaznice pomogli našem narodu koji je doživeo nedavnu nesreću, a mi ćemo se potruditi da im pobedom vratimo osmeh na lice", rekao je najbolji strelac nedavno završene Lige šampiona.

U sastav Srbije vraća se stub odbrane Nenad Vučković. Isksuni rukometaš propustio je Evropsko prvenstvo u Danskoj zbog povrede, a sada je opet spreman da odgovori svim zahtevima selektora.

"Niška publika se stalno iznova dokazuje kao najbolja rukometna publika u Srbiji i ja verujem da će ponovo tako biti. Nadam se najboljem protiv Čeha. To je jako ozbiljna reprezentacija, sastavljena od vrlo kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najboljim evropskim ligama. Poznajemo se dobro, igrali smo nekoliko puta već u baražu. Treba se okrenuti našoj igri, da budemo svesni naših kvaliteta i mislim da neće biti nikakvih problema, čak mislim da već prva utakmica može da odluči učesnika Svetskog prvenstva", naveo je Vučković.

Rukometni savez Srbije doneo je odluku da sav prihod od karata sa dve predstojeće utakmice naših reprezentacija, 7. juna sa reprezentacijom Češke i 15. juna protiv reprezentacije Slovenije, uplati za pomoć rukometnim klubovima sa postradalih teritorija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC