• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Pobjeda Zmajeva za put u Rejkjavik!

Rukometna reprezentacija BiH savladala Island 33:32 u prvom meču plej-ofa za plasman na Svjetsko 2015 prvenstvo u Kataru. Sjajni Prce postigao 11 golova.

 PLEJ-OF: Pobjeda Zmajeva za put u Rejkjavik! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Zmajevi" na Island putuju sa golom prednosti!

Poslije prvih 60 minuta plej-ofa za SP u Kataru: BiH – Island 33:32 (14:17).

Ništa još nije gotovo! Iako je poslije prvog poluvremena u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu izgledalo da je Katar jako daleko za rukometaše BiH, taj put "zmajevi" ipak mogu da prevale.

Ekipa Dragana Markovića moraće dati sve od sebe da izbjegne poraz u Rejkjaviku za sedam dana, baš kao što je učinila u drugom poluvremenu večeras.

Mogla je BiH na put i sa većom zalihom možda, da je lopta poslije kontranapada i zicera Vražalića pri rezultatu 31:29 umjesto prečke pogodila mrežu Islanđana.

Umjesto toga uslijedilo je isključenje Burića na drugoj strani i smanjenje vođstva na 31:30, a Islanđani su poslije oba prostala gola koje je postigao sjajni Prce uspjeli da vrate na samo gol zaostatka.

Imala je BiH posljednjih tridesetak sekundi i rezultat 33:32, ali selektor Marković nije htio da rizikuje i petnaestak sekundi prije kraja zatražio je tajm aut na kojem je tražio od svojih igrača da ne žure već čekaju sa šutom do kraja.

"Malo je ostalo do kraja, nema šuta. Dobićemo ih i gore" rekao je Marković, a njegovi igrači su ga poslušali i sačuvali loptu i prednost do samog kraja, uz šut Karačića u posljednjem sekundu, tek da se isproba sreća - 33:32!

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Trebamo biti zadovoljni minimalnom pobjedom jer Islanđani su poslije vođstva 17:14 na poluvremenu, u nastavku držali BiH na dva-tri gola razlike i u 44. minutu čak imali velikih 27:23.

Iako je u dvorani bilo tek oko 3000 hiljade gledalaca navijači BiH su dali podršku svojim ljubimcima u odlučujućim trenucima a oni su im se revanširali preokretom za pamćenje.

U samo sedam minuta BiH je napravila seriju 8:2 i stigla do dva gola prednosti 31:29 i opisane propuštene kontre Vražalića.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ekipa Dragana Markovića na početku je odigrala vrlo dobrih petnaestak minuta, ali su poklekli u finišu prvog poluvremena i izgubili nekoliko lopti što su iskoristili Islanđani i kaznili brzim golovima iz kontre.

Igralo se gol za gol do 6:6, a onda je Vražalić sa svojih 9 metara pogodio nebranjenu mrežu Islanđana koji su u situaciji sa igračem manje u napadu mijenjali golmana za igrača.

Uslijedila su čak dva isključenja Islanđana ali je poslije nesporazuma Karačića i Malinovića propala prilika da BiH ode na dva gola prednosti. Ipak, već u sljedećem napadu Prce je iz sedmerca pogodio za 8:6.

Imala je BiH i tri gola prednosti, bilo je 11:8 poslije još jednog pogotka beka mađarskog Pik Segeda, ali je onda ekipa Dragana Markovića stala, a Island je prvo izjednačio u 20. minutu na 11:11 da bi pet minuta kasnije bilo već 15:12 za goste koji su dva puta pogodili sa igračem manje,

Uspjeli su "zmajevi" da smanje na 15:14, ali je njihovu seriju prekinuo selektor Islanda tajm autom poslije kojeg su Islanđani zabili još dva gola i otišli na odmor sa prednošću 17:14.

Revanš meč plej-ofa za plasman na SP u Kataru je 15. juna u Rejkjaviku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC