• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gensek" RS BiH: Nikad više u Sarajevo!

Autor mondo.ba

U Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine razočarani posjetom u "Skenderiji" i podrškom "zmajevima" u susretu baraža protiv Islanda za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

 "Gensek" RS BiH: Nikad više u Sarajevo! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Poluprazna dvorana dočekala je rukometaše BiH u meču sa Islandom (33:32) zbog čega je razočaran cjelokupni tim i najuspješniji selektor u istoriji Dragan Marković.

"Ne mogu opisati kako se osjećam kad iziđem na parket i vidim poluprazne tribine u dvorani", izjavio je rezignirano Marković.

Sarajevska štampa takođe je razočarana što se u prestonici BiH koja ima oko 600.000 stanovnika ne može naći 6.000 ljubitelja rukometnih "zmajeva".

"Pokazalo se zapravo da glavni grad BiH krasi jeftini populizam, da ne postoji profilisana publika za bilo šta. Okupe se skoro po pravilu kad skontaju da je to trenutno 'in'. U svemu tome ima uticaja i katastrofalna finansijska situacija, ali ona nije gora nego u bilo kojoj drugoj manjoj sredini. Štaviše, mnogo je bolja", piše sarajevski "Dnevni avaz".

I generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić nije krio razočaranje.

"Ovo je posljednji put da igramo u Sarajevu. Garantujem. Nikad više! Smatrali smo da glavni grad treba biti domaćin jednog ovakvog spektakla, ali ljudi ovdje to nisu zaslužili. Čast onima koji su došli i hvala im jer su u onakvim uslovima napravili lijep ugođaj bodrviši igrače i kad im nije išlo", rekao je ogorčeni Karačić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC