• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ: Nabili smo pritisak Islandu

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Pivot reprezentacije BiH Vladimir Vranješ pred revanš plej-ofa za SP 2015 ocijenio da će Island na svom parketu igrati pod pritiskom, dok će "zmajevi" igrati rasterećeni, ali i maksimalno koncentrisani.

 Vranješ: Nabili smo pritisak Islandu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometna reprezentacija BiH savladala je Island 33:32 u prvom meču plej-ofa za SP 2015 u Kataru, a do odlaska na svjetsku smotru dijeli ju 60 minuta igre na Islandu.

Biće to teških 60 minuta u kojima izabranici Dragana Markovića moraju da odbrane gol prednosti, iako su svjesni da će to biti mnogo teško protiv favorizovanog Islanda.

"Zmajevi" su, međutim, već iznenadili sve pobjedom u Sarajevu, koja je mogla da bude i ubjedljicija, a pivot selekcije BiH Vladimir Vranješ u razgovoru za MONDO rekao je da je možda i bolje što je ostvarena tijesna pobjeda.

"Prvo poluvrijeme smo igrali jako loše, imali smo puno tehničkih grešaka. Drugo poluvrijeme smo unaprijedili malo igru iako su se oni u jednom periodu odvojili. Dali smo zadnje atome snage i stigli smo ih i zasluženo pobijedili jedan razlike, mada je moglo i više. Možda je i bolje, jer da smo pobijedili više razlike otišli bismo tamo opušteniji. Ovako je bolje što smo pobijedili sa jednim golom razlike i idemo tamo na pobjedu da napravimo veliki uspjeh", rekao je Vranješ.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometaš koji je sa Pik Segedom osvojio EHF kup istakao je da Islanđani nisu očekivali poraz u Sarajevu, zbog čega će sada biti pod velikim pritiskom.

"Islanđani su mislili da će pobijediti ovdje, sada imaju veći pritisak, mi idemo rasterećeno, ali naravno ne sa bijelom zastavom".

Vranješ je dodao da reprezentacija BiH mora da ispravi greške iz prve utakmice kako bi izborila plasman na SP u Kataru.

"Analiziraćemo greške koje smo pravili, imamo vremena da pogledamo snimke i ispravimo ih. Ako smanjimo broj tih grešaka i budemo koncentrisani 60 minut amislim da možemo napraviti dobar rezultat. Primili smo puno golova i mi i oni, mislim d aće na Islandu upravo odlučivati odbrane i ako budemo igrali bolju odbranu nego ovdje imamo šta da tražimo tamo. Oni daju mnogo golova iz kontra i ako mi da smanjimo broj grešaka u napadu da nas oni ne iskontriraju može svašta da bude", rekao je Vranješ.

Na utakmici sa Islandom on je dobio udarac u rebra, zbog čega je morao da ide i na pregled kod ljekara, ali je utvrđeno da nije bilo lomova.

"Imam problema sa rebrima, ne mogu da dišem i radim neke aktivnosti, a imam i povredu skočnog zgloba, ali ima još vremena do utakmice. Sezona je bila duga, imao sam puno utakmica, došlo je do malog zamora materijala, ali izdržaćemo još ovih sedam dana da to odradimo časno i kako treba i nadam se da ćemo poslije toga uživati", poručio je na kraju Vranješ.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC