• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesna Čitaković Djurišić: Nećemo odustati

Vesna Čitaković Djurišić uverena je da će srpske odbojkašice prevazići sve probleme i da će se plasirati na Olimpijske igre u Pekingu.

 Vesna Čitaković Djurišić: Nećemo odustati Izvor: MONDO

U intervjuu agenciji Beta, Vesna Čitaković Djurišić je objasnila i koji su to problemi koji trenutno more evropske vicešampionke i bronzane odbojkašice sa Svetskog prvenstva u Japanu. "Naši najveći problemi su povrede i umor devojaka", rekla je ona, ističući da veruje da će se sve odbojkašice koje budu bile u stanju da igraju odazvati pozivu selektora Zorana Terzića.

Terzić je prošle nedelje saopštio širi spisak od 24 igračice za Interkontinentalni turnir u Japanu, na kome će od osam učesnika, plasman na OI izboriti tri reprezentacije, plus najbolje plasirana azijska ekipa.

"U poslednje vreme u javnosti se često polemisalo oko sastava reprezentacije. Nekada se pogrešno tumače i izjave naših odbojkašica. Veliki broj devojaka iz Srbije igra odbojku, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Sve one su kandidati za reprezentaciju i svaka devojka je na svoj način deo reprezentacije Srbije i sve su nam potrebne. Bez te konkurencije, bez stotina devojaka koje se profesionalno bave odbojkom, mi ne bismo nikada ni bili u sitaciji da budemo na korak od istorijskog plasmana na Olimpijske igre", istakla je Vesna Čitaković Djurišić.

Ona je dodala da o izboru 24, 20, 18 i na kraju 12 devojaka koje će predstavljati Srbiju na nekom takmičenju "odlučuje stručni štab, na čelu sa selektorom Zoranom Terzićem".

"Sa naše strane, sa strane igrača, potrebni su volja i ljubav prema reprezentaciji, kroz koju smo se, da budem iskrena, umnogome i afirmisale u svetu odbojke. Ni kod jedne igračice koja je bila u ovom timu od kada sam ja kapiten, nikada nisam primetila da je sa nama protivno svojoj volji ili bez želje da igra i pobedi. Rasle smo, trebalo nam je pet godina da se pronadjemo, da se uverimo u svoju snagu, i niko nije spreman sada da odustane", kazala je ona.

Istakla je i da bi svima bilo lako kada bi za svako takmičenje godinu dana unapred znali na koje igračice selektor može da računa.

"Ali to ne funkcioniše tako i to zna svako ko prati profesionali sport. Jave se problemi koje niko ne želi, ni treneri ni igrači - povrede, pad forme...da ne idem u detalje priče o tome da to ne bi bilo dobro ni zbog potrebe za konkurencijom, za borbom za mesto, jer takvim situacijama najbolje isplivava kvalitet", dodala je Čitakovićeva.

Prema njenim rečima, nepravedne su poneke ocene da je srpski tim u krizi, jer nije iskoristio dve prethodne šanse za plasman na OI, prvo Svetski kup u Japanu, a potom turnir u Haleu.

"U našim životima, s odbojkaskog gledišta, mnogo se toga izmenilo.
Od sporednih učesnika, autsajdera na takmičenjima, kako reprezentativnim, tako i klupskim, došle smo u situaciju da se na nas gleda kao na favorite. To breme jeste teško, ali mislim da nije preteško za naša pleća. Dve medalje u dve godine ne mogu biti proizvod slučajnosti i ne mogu doći bez kvaliteta. Ali, sve to nosi i svoje probleme", kazala je.

Tim Srbije, kako je rekla Čitakovićeva, prolazi kroz jednu fazu koja je normalna u stvaranju kontinuiteta rezultata, a ocenila je i da su nepravedna poredjenja sa drugim vrhunskim timovima.

"Svesna sam i toga da svi mogu da kažu da je naša situacija slična kao i sa drugim vrhunskim timovima, koji su ipak već izborili vizu za OI. Zato ću podsetiti da smo se mi u tom 'probranom' društvu našle tek nedavno i da još prolazimo kroz fazu privikavanja", rekla je kapiten srpske reprezentacije.

Vesna Čitaković Djurišić igra drugu sezonu za redom u turskom Ezačibašiju, sa kojim je prošle godine osvojila titulu u šampionatu Turske. Ove sezone je bila najbolji bloker prve faze evrospke Lige šampiona. Prethodno igrala je u Nemačkoj, Italiji, a u Srbiji je profesionalnu karijeru počela u užičkom Jedisntvu.

"Trenutno sam zadovoljna u Ezačibašiju, iako i u klubu imamo problema sa povredama nekih ključnih igrača. Nadam se da ćemo uspeti da odbranimo titulu u šampionatu Turske, to bi bio veliki uspeh u ovoj situaciji", kazala je na kraju Vesna Čitaković Djurišić, koja će uskoro doneti odluku da li će ostati u tom klubu i sledeće godine ili će promeniti sredinu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC