• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Drugarska priča donela vrhunski rezultat

Autor mondo.rs

RK Rekreativo ekspresno napredovao do Prve lige Srbije. Predsednik, trener i igrači ponosni na sve što su uradili.

Za dve godine - dva ranga takmičenja.

Najmlađi beogradski rukometni klub koji ima seniorski tim, Rekreativo, uspeo je da od osnivanja za dve sezone preskoči dva ranga i od naredne sezone takmičiće se u Prvoj ligi Srbije.

Nije bilo lako da u ovom periodu osnuju i stabilizuju klub i tim. Igrački kadar sastoji se uglavnom od veterana, igrača koji su tokom svojih karijera imali nastupe za reprezentativne selekcije naše zemlje, igrali evropska takmičenja i nosili dresove najboljih srpskih klubova. I pored toga što su u godinama kada je lakše i logičnije biti trener ili funkcioner, sa istim elanom pistupaju utakmicama na "malim" terenima Srbije.

Epilog svega toga je dobar rezultat, osnivanje škole rukometa koja uspešno funkcioniše, veliki broj gledalaca na tribinama i duga klupa. Naime, za Rekreativo nema bojazni oko igračkog kadra, dok ostali klubovi u Srbiji kubure sa brojem igrača za Rekreativo to ne važi. Gotovo u svakom prelaznom roku pojavi se igrač koji izrazi želju da igra za ovaj klub, ali i da bude deo humanitarne priče koju paralelno sa sportskim rezulatima uspešno propagiraju članovi ovoga kluba.

"Mi smo u ovom trenutku jedan od najuspešniji klubov u Srbiji, za dve godine prošli smo dva stepena takmičenja, ove sezone imali smo 36 utakmica bez poraza i iz jedne drugarske priče došli smo u situaciju da sada slavimo ulazak u ligu", kaže Ivan Drenovac, igrač i predsednik Rekreativa.

"Ponosimo se našom školom rukometa, teško je naći adekvatne termine, mi smo proizveli prvu generaciju rukometaša iz naše škole, a u narednom periodu trudićemo se da ih bude još više", dodaje on.

Budimir Pavlović, trener Rekreativa, ponosan je na odrađen posao: "Lepo je raditi sa ovim momcima, to su igrači koji su prošli puno toga tokom karijera, lepo su vaspitani, a i godine im ne smetaju da i dalje budu željni pobeda i dobrih rezultata, samim tim i meni je lako da radim sa njima".

Na revijalnoj utakmici koja je upriličena povodom osvajanja prvog mesta i plasmana u Prvu ligu gosti su bili prijatelji kluba i potencijalni igrači Rekreativa, Nenad Peruničić, Marko Pavlović, Vladimir Stanojević, Đorđe Mihailović...

"Ovo su sve super momci, zanimljiva je ideja oko formiranja kluba i ja sam uvek spreman da im pomognem", kaže Nenad Peruničić.

Na pitanje da li se možda vraća na teren, ističe da je o tome ozbiljno razmišljao i da bi mogao da na terenu provede dvadesetak minuta po utakmici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC