• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NFL: Bret Favr rekao "Zbogom!"

Legendarni kvoterbek Grin Bej Pekersa rekao je "Zbogom!" Bret Favr objavio je da se neće više baviti fudbalom na američki način.

 NFL: Bret Favr rekao "Zbogom!" Izvor: MONDO

On ima 38 godina, odlazi posle 17 ludih sezona u NFL ligi, sa torbom punom rekorda, tačnije svim prestižnim rekordima za jednog kvoterbeka...

Favr je tri puta biran za MVP igrača lige, ima najviše "tačdaun" pasova u karijeri, ima najveći broj jardi osvojenih pasom, najviše pobeda kao starter na poziciji kvoterbeka i jednu, ali vrednu "Superboul" titulu iz 1997. godine.

"Znam da još mogu da igram, ali kao što sam rekao supruzi - jednostavno sam umoran mentalno. Moje telo u ovim godinama nije spremno da prodje još jednom kroz sve napore koje iziskuje sezona u NFL. Ni telo, ni um", objasnio je legenda sa "Lembo Filda".

Ipak, veličanstvena karijera, kojom može da se pohvali samo mali broj kvoterbekova (Marino, Montana...) završila se na neslavan način. U finalu NFL konferencije, poslednjem meču pre "Superboula", Grin Bej je vodio, imao loptu, ali je odbrana Njujorka presekla pas Breta Favra i poentirala.

Džajantsi su otišli na "Superboul", Pekersi kući, a Favr u penziju...

Ili možda ne? Američki novinari ne zaboravljaju da je vremešni Favr nekoliko puta najavljivao oproštaj, ali se uvek vraćao na kamp Pekersa početkom leta.

O kakvoj se gromadi na terenu radi, govori podatak da Favr drži i rekordan broj uzastopnih mečeva, koje je počinjao jedan igrao od osnivanja lige.

"Kakav je Favr lider bio govori podatak da je u nedelju uvek bio na terenu. Ma šta se pre toga dogadjalo, on bi bio tu", rekao je predsednik Pekersa Bob Harlan.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC