• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković - Federer, nedelja u 15.00

Autor mondo.rs

Novak Đoković zaigraće danas svoje treće finale Vimbldona. Nadmetaće se sa švajcarskim rivalom za drugi trofej i prvo mesto na ATP listi!

Još jedan korak do novog slavlja na Vimbldonu i novog zauzimanja prvog ATP mesta!

Trijumfom nad Grigorom Dimitrovim u polufinalu, Novak Đoković obezbedio je treći put u karijeri plasman u finale najprestižnijeg turnira, u kojem je dočekao sedmostrukog šampiona - Rodžera Federera!

Trenutno četvrti teniser sveta staće u nedelju u 15.00 časova 35. put u karijeri naspram Noleta. Do sada je u međusobnim duelima ostvario dve pobede više (18:16).

Ipak, na Vimbldonu su se sreli samo jednom, 2012, u polufinalu, kada je Federer pobedio u četiri seta (3:1). Zanimljiv je i podatak da je to njihov do sada jedini meč na travi!

Pročitajte u najavi meča više detalja o rivalstvu Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

"Znam da mogu da osvojim titulu, u poslednje vreme sam gubio finala, ali to je proces učenja i sve dolazi iz glave, na kraju krajeva, morate uvek da budete na najvećem nivou igre, mentalno sveži i motivisani, smireni i usresređeni".

"Mnogo stvari treba da se poklopi kako bi se osvojio Gren slem, to je razlog zašto mnogi dobri igrači u prethodnom periodu nisu uspeli to, a sa druge strane imate primer Rodžera Federera. On je osvojio mnogo Gren slemova i to je neverovatan uspeh”, rekao je Novak na konferenciji za novinare uoči finala.

Na putu do svog 14. Gren Slem finala Novak je redom pobeđivao Golubjeva, Štepaneka, Simona, Congu, Čilića i Dimitrova. Federer je eliminisao Lorencija, Milera, Hiralda, Robreda, Vavrinku i Raonića.

Ako pobedi Švajcarca, Novak će se vratiti na prvo mesto posle devet meseci vladavine Rafaela Nadala. Sledeći ponedeljak dočekao bi sa 460 poena više od Španca!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC