• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Rezultati su odmah iza ugla

Optimizam ne napušta Anu Ivanović, uprkos seriji loših plasmana na turnirima, kojoj kao da nema kraja.

 Ana: Rezultati su odmah iza ugla Izvor: MONDO

Šarmantna srpska teniserka startovaće na Vimbldonu izvan prve, pa i druge grupe favorita za titulu, ali je u intervjuu za " BBC" izrazila uvjerenje da će jednog dana ponovo osvajati grend slem trofeje.

"Vjerujem da mogu da budem prva na svijetu. Mislim da sam na dobrom putu da se vratim u top formu, a onda će sve biti moguće, čak i da osvojim Vimbldon", rekla je Ivanovićeva.

"Samo treba da pohvatam sve konce i uđem u pravo mentalno stanje. Događalo se da mi krene dobro, ali da onda odlutam i počnem da mislim o krajnjem cilju, umjesto da gledam svaki meč ponaosob. Sada radim i na tome i kada te stvari malo više stavim pod kontrolu, znam da će rezultati doći".

Kada se priča o Aninoj krizi, neizbježno je podsjećanje na prošlogodišnji Vimbldon, kada je ubjedljivo izgubila od Kineskinje Ženg u trećem kolu.

Ana kaže da su stvari krenule nizbrdo ranije, ali da se tek na Vimbldonu to moglo vidjeti.

"Poslije osvajanja Rolan Garosa imala sam napornu nedjelju, punu intervjua i proslava. Da me ne shvatite pogrešno, to su bili najbolji dani mog života, ali istovremeno je bilo zaista iscrpljujuće i kada sam došla na Vimbldon, pomislila sam 'O, bože, pa meni treba odmor'".

"Nisam uspjevala da vratim intenzitet igre koji sam imala u Parizu. Psihološki pritisak nije bio problem, jednostavno mi je nešto nedostajalo".

Povrede koje su uslijedile dodatno su je poremetile. Počela je da pada na WTA listi i da gubi od teniserki koje bi joj nekoliko mjeseci ranije bile lak zalogaj.

"Pokušala sam da na silu vratim stvari u normalu, da treniram još jače. Ali ponekad ciljevi od velike želje postanu još dalji".

Ono što u posljednje vrijeme najviše zbunjuje u karijeri Ane Ivanović jesu česte promjene trenera. Renomirani Krejg Kardon dobio je otkaz poslije samo četiri mjeseca!

"Krejg je sjajan tip, ali sa njim nisam mogla da pronađem kontinuitet dobrog treninga. Bilo je nekoliko odličnih dana, pa nekoliko ne tako dobrih... Potreban mi je neko od koga ću da učim svaki put kada izađem na teren i ko će me gurati naprijed".

"U nekim trenucima ove godine, kada sam igrala dobro, nisam znala zašto igram dobro. Sada bar opet imam cilj i sistem. To me opušta i daje mi vjeru u bolje dane", zaključila je dvadesetjednogodišnja teniserka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC