• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej Džej: Loše je preneseno, ne povlačim se!

Jelena je u pismenoj izjavi negirala da to znači da će se povući iz tenisa, kako je objavio jedan britanski dnevnik.

 Džej Džej: Loše je preneseno, ne povlačim se! Izvor: MONDO

Izjava Jelene Janković da bi mogla da napusti tenis zbog nedostatka motivacije, izazvala je burne reakcije.

Srpska teniserka je poslije neočekivanog poraza od Ane Čakvetadze u prvom kolu turnira u Istbornu izjavila britanskim medijima da se nalazi u krizi zbog serije loših rezultata i da joj nedostaje motivacija koju je ranije imala.

Jankovićeva je u izjavi koju je prenio britanski dnevnik "Argus" objasnila da se sa problemom motivacije susreće još od kada je prošle godine došla na prvo mjesto WTA liste, kao i da joj sve teže padaju naporni višečasovni treninzi.

"Nedostaju mi motivacija i volja koje sam nekada imala... Kada jednom postanete broj jedan na WTA listi, sve postaje mnogo teže. To je konstantna borba sa samim sobom... Potrebno je da budete maksimalno disciplinovani, da svaki put kada poželite malo čokolade kažete sebi ne. Da se svaki dan natjerate da trenirate po četiri ili pet sati. A za tako nešto morate biti mnogo jaki i motivisani. Mislim da mi je potrebna pauza od svega toga", izjavila je Jelena.

Šesta teniserka svjeta je dodala da bi joj eventualno povlačenje na neko vrijeme iz tenisa možda pomoglo da povrati agresivnost i volju.

"U svijetu profesionalnog tenisa mnogo je mečeva i putovanja sa jednog na drugi kraj svijeta, što nije nimalo lako izdržati. Svaki sportista ima uspone i padove, a kada vam ne ide najbolje, potrebno je da još više trenirate i da iz svega toga izađete još jači. Ako bih sada napravila pauzu, ako jedno vrijeme ne bih nastupala na turnirima, možda bi mi to pomoglo da opet steknem želju da se bavim tenisom i da jurim za bukvalno svakom loptom. A trenutno su to stvari koje mi nedostaju", prenio je britanski list.

Ona je, očigledno, razočarana ranom eliminacijom u Istbornu dodala da će "sigurno nastupiti na Vimbldonu", a da će nakon tog turnira "donijeti odluku šta će uraditi".

Nakon što su neki srpski mediji prenijeli pisanje ostrvskog dnevnika, Jelena Janković je reagovala saopštenjem u kojem navodi da je pogrešno interpretirana njena izjava.

"Pogrešno je interpretirana moja izjava nakon poraza u prvom kolu u Istburnu. Tada sam rekla pred predstavnicima medija da zbog trenutno loših rezultata nemam motivaciju. Kao i u životu, tako u i sportu imate momente kad ste manje ili više motivisani, ali to su sve prolazne faze. Smatram da sam na dobrom putu da tek pokažem svoje najbolje lice i da je preda mnom još nekoliko godina igranja i dokazivanja", kratko je saopštila srpska teniserka.

Bilo kako bilo, Jeleni sada predstoji da se pripremi za treći gren slem sezone, Vimbldon, koji počinje u ponedjeljak, a na kojem je postavljena za šestog nosioca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC