• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lauda: Zaustavite manijake da ne unište F1!

Nekadašnji trostruki šampion u Formuli 1, Niki Lauda ogorčen je zbog sukoba FIA i FOTA, koji je nanio veliku štetu "najbržem cirkusu".

 Lauda: Zaustavite manijake da ne unište F1! Izvor: MONDO

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) postavila je nova pravila za narednu sezonu u kojoj će ekipe biti limitirane u budžetu (45 miliona evra), zbog čega se Udruženje timova F1 (FOTA), pobunilo, a najglasniji je italijanski Ferari.

Još jedan dan ostao je do isteka roka za podnošenje prijava za nastup u sezoni 2010. a do sada su zahtjeve podnijeli samo Fors Indija i Vilijams.

"Ova svađa nanijela je veliku štetu Formuli 1, najveću u istoriji. Sada su u pitanju ‘egotripovi’. Ako se ne dogovore, onda nema budućnosti ni za jedne ni za druge. Oni uništavaju ovaj sport, ali zapravo žele jednake stvari. F1 mora da napreduje, a da bi se to desilo, neko će morati da zaustavi ove manijake. Cijela stvar je apsurdna", izjavio je Lauda.

Prema njegovim riječima, više mu ni stav Ferarija nije jasan.

"Italijanski tim je godinama profitirao od FIA i izvlačio više para od ostalih timova. Posebni ugovori garantovali su im prihode od 100 miliona evra do 2012. godine. Sada će taj ugovor da prekrše jer Maks Mozli (predsjednik FIA) ne želi da ispunjava svoje obaveze. Ukoliko se napravi paralelno takmičenje, ono nema budućnosti, baš kao ni F1 bez Ferarija", zaključio je Austrijanac, koji je u karijeri između ostalih vozio za Ferari i Meklaren.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC