• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Odlični Srbi pobijedili SAD

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je odličan meč protiv selekcije SAD na završnom turniru Svjetske lige u Podgorici

 VATERPOLO: Odlični Srbi pobijedili SAD Izvor: MONDO

Pobedom (10:7) je obezbijedila prvo mjesto u svojoj grupi.

Srbija, osvajač bronzane medalje na OI u Pekingu, savladala je olimpijske vicešampione 10:7 (3:2, 4:2, 1:1, 2:2), i u petak će u četvrtifnalu imati najlakšeg protivnika na turniru, selekciju Južne Afrike.

Čvrsta odbrana, siguran golman Gojko Pijetlović, kontranapadi, dobra realizacija sa igračem više, asistencije Vanje Udovičića, podrška publike na bazenu u Podgorici, sve su to bili elementi koji su donijeli Srbiji lijepu pobjedu, koja je mogla da bude i ubjedljivija.

Srbija je bila u vođstvu od početka meča. U prvoj četvrtini Amerikanci su držali priključak, ali je srpski tim zaigrao izvanredno u drugom dijelu meča. Mozak igre SAD Toni Azevedo (inače član dubrovačkog Juga), potpuno je neutralisan, što je značajno usmjerilo tok igre.

Tada je Srbija i dobila prvog igrača više na meču (Amerikanci su u prvoj četvrtini imali tri igrača više i oba gola u tom dijelu dali su kada su imali brojčanu nadmoć).

Maštovito su igrali "delfini" u napadu, bilo je i efektnih golova (pogodak Duška Pijetlovića iz okreta). U trećoj četvrtini Amerikanci su bili blizu debakla, ali su se srpski vaterpolisti ispromašivali. Umjesto da bude bar 4:1 ili 5:1 u tom delu igre, samo 1:1. Ipak, tri gola prednosti i dalje je bilo na strani Srbije.

U posljednjoj četvrtini, srpski vaterpolisti rutinski su čuvali rezultat i na kraju zasluženo slavili.

Sa ovog meča i podatak da je Duško Pijetlović premašio "kotu 100" u broju golova za nacionalni tim. Sa tri gola protiv Amerikanaca njegov učinak sada je 102.

Selektor srpskog tima Dejan Udovičić rekao je da je poraz od Amerikanaca u Pekingu uvijek motiv više za njegov tim.

"Teška utakmica za nas bez obzira na to što smo nedavno igrali tri puta u Americi. Uvijek se sjećamo poraza u Pekingu na Olimpijskim igrama i još dugo ćemo ga se sjećati. Kao da nam je to motiv više kada je Amerika u pitanju. Zadovoljan sam. Što se golmana tiče još juče smo se dogovorili da Gojko brani cijelu utakmicu", rekao je Udovičić.

Duško Pijetlović je još jednom pokazao da je među najboljim vaterpolo centrima na svijetu.

"Vidi se da ima još prostora za napredak. Druga četvrtina je primjer kako treba da se igra. Odbrana je bila ponovo veoma dobra, igrač više bolji nego u meču sa Italijom, ali i tu možemo da budemo još kvalitetniji. Protiv Južne Afrike nema opuštanja. Sigurno je da ćemo biti još bolji", rekao je centar srpskog tima.

STATISTIKA:

Igrač više: Srbija - 3/7; SAD - 3/8
peterci: Srbija 1/1; SAD: 2/2

SRBIJA: Duško Pijetlović 3, Andrija Prlainović 2, Filip Filipović, Slobodan Nikić, Stefan Mitrović, Nikola Rađen, Slavko Gak po jedan.

SAD: Toni Azevedo 3 (dva sa peterca), Džef Pauers 2, Džesi Smit 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC