• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTBORN: Greške saplele Tipsarevića

Janko Tipsarević nije uspio da izbori plasman u polufinale turnira u Istbornu. Zaustavio ga je Giljermo Garsija Lopez - 6:4, 3:6, 6:3.

 ISTBORN: Greške saplele Tipsarevića Izvor: MONDO

Poslije dobrih partija u duelima sa Pol Anrijem Matjuom i Brajdenom Klajnom, srpski teniser je u četvrtfinalu protiv Giljerma Garsije Lopeza načinio veliki broj grešaka, nije iskoristio svoje šanse i to ga je koštalo poraza - 4:6, 6:3, 3:6.

Iako je vjetar u Istbornu zadavao mnogo muke teniserima, Tipsarević se bolje snašao na početku meča. On je u četvrtom gemu uspio da napravi brejk i povede sa 3:1, ali je već u narednom gemu dozvolio protivniku da uzvrati istom mjerom i vrati meč u egal.

Španac, koji je na turniru u Engleskoj imenovan za osmog nosioca, je nakon toga zaigrao mnogo bolje, riješio još tri gema u svoju korist (5:3) i stigao do prednosti koja je bila nedostižna za igrača Dejvis kup tima Srbije.

Poznat po tome što se nikada ne predaje, Janko je u nastavku igrao kao "od nule". Opet je pokušao da nametne svoju igru i to se isplatilo.

Po identičnom scenariju iz prvog seta, on je ponovo u četvrtom gemu načinio brejk, opet rivalu dozvolio da odmah uzvrati, ali ne i da stigne do izjednačenja. Svjestan da bi ga nova greška odvela u poraz, Janko je odmah oduzeo servis protivniku i povisio rezultat na 5:2.

Nakon toga, Španac je uspio da osvoji samo još jedan gem, pa je nakon skoro sat i po vremena igre rezultat izjednačen u setovima - 1:1.

Konačno i u trećem setu četvrti gem bio je presudan za ishod meča. Nažalost, tada brejk nije načinio Tipsarević, već njegov protivnik, što mu je uz osvajanje gema na svoj servis donijelo nedostižnu prednost - 4:1.

Iako je Garsija Lopez imao samo brejk prednosti, Tipsarević nije uspio da nadonadi taj "minus" do kraja meča. Stigao je srpski teniser na 3:5, u odlučujućem gemu pružio je žestok otpor, ali je Španac, koji na ATP listi zauzima 50. mjesto, zadržao koncentraciju u ključnim momentima i zasluženo izborio plasman u polufinale.

Tipsarević je tako drugi put ove sezone, poslije Čenaja, završio nastup u četvrfinalu jednog turnira, a kao utjeha pripašće mu 45 ATP bodova i 10.850 evra.

Giljermo Garsija Lopez za ulazak u finale igraće protiv drugog nosioca Dmitrija Tursunova iz Rusije, koji je bio bolji od Denisa Istomina iz Uzbekistana - 7:6, 6:4.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Kanađanin Frenk Dančević i vremešni Fabris Santoro.

Dančević, koji je do glavnog turnira došao kroz kvalifikacije, nadigrao je Argentinca Leonarda Majera (6:7, 6:4, 7:5), dok je iskusnom Francuzu meč u drugom setu, zbog povrede zgloba noge, predao Ivan Ljubičić (3:6, 4:2).

Turnir u Istbornu, poslednja priprema za Vimbldon, igra se za ukupni nagradni fond od 450.000 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC