• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Rusi srušili evropske snove BiH

Rukometaši BiH nisu uspjeli da izbore plasman na EP 2010. Rusija je u 9. kolu kvalifikacija bila bolja (29:23) i omogućila Srbiji put u Austriju.

 RUKOMET (EP): Rusi srušili evropske snove BiH Izvor: MONDO

"Orlovi" su završili na drugom mjestu u Drugoj grupi sa 13 bodova i utakmicom manje, BiH ima 11, dok je Rusija kao prvoplasirana sa 16 bodova takođe siguran učesnik narednog prvenstva Evrope.

Izabranici Halida Demirovića bili su ravnopravan rival u prvom poluvremenu protiv favorizovane "zbornaje komande", na čijem golu je briljirao Oleg Brams. U finišu prvog dijela Rusi su stekli tri gola prednosti, ali je Deni Velić do odmora spustio na podnošljivih "minus jedan" (14:13).

Rukometaši BiH nošeni navijanjem oko 4.000 gledalaca u novoj zeničkoj "Areni", furiozno su krenuli u nastavku i stigli do izjednačenja, koje je ostalo na snazi samo nekoliko minuta kad se igralo "gol za gol".

Objektivno kvalitetniji gosti potom su ubacili u višu brzinu i serijom od 6:0 lagano povećali prednost na  (21:15).

Pokušali su Demirovićevi izabranici da smanje, kako bi ušli u neizvjesnu završnicu, ali su Rusi do kraja uspjeli da još povećaju na "plus osam" (28:20), što je bio kraj nadanja da domaćin može do pobjede. BiH će morati da čeka neku drugu priliku kako bi se domogla velikom takmičenja…

Najefikasniji u taboru BiH bili su Velić, Damir Toborac i Adnan Harmandić sa po pet golova, dok je kod Rusa najbolji bio Timur Dibirov sa 10 pogodaka. Ipak, ubjedljivo prvo ime utakmice bio je golman Čehovskih Medveda Oleg Brams, koji je sakupio čak 24 odbrane.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC