• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Nole na Benetoa, Jelena sa Gerges

U prvom kolu Vimbldona Novak protiv Benetoa, Troicki sa Dabulom iz Argentine, Janko čeka Henriha, Jelena sa Gerges, a Ana ide na Hradecku.

 VIMBLDON: Nole na Benetoa, Jelena sa Gerges Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvoriće takmičenje na ovogodišnjem Vimbldonu duelom protiv iskusnog Francuza Žilijena Benetoa (80. na ATP listi), određeno je žrijebom u Londonu.

Nole, koji je postavljen za četvrtog nosioca, nalazi se u istoj polovini žrijeba kao i Rodžer Federer, dok su na drugoj strani "kostura" najbolji teniser svijeta Rafael Nadal i trećeplasirani sa ATP liste, Endi Marej.

Viktor Troicki, koji će na jednom gren slemu prvi put biti nosilac (30. kosturaš), u prvom kolu sastaće se sa 97. igračem svijeta, Argentincem Brajan Dabulom, dok je žrijeb za protivnika Janku Tipsareviću na startu takmičenja dodijelio Čeha Jana Henriha, 65. tenisera sa ATP liste.

Najbolje rangirana teniserka Srbije Jelena Janković igraće u prvom kolu protiv 20-godišnje Njemice Julije Gerges, 92. igračice svijeta. Džej Džej, shodno plasmanu na WTA listi, ove godine imenovana je za šestog nosioca turnira.

Anu Ivanović, 13. favorita za titulu, u prvom kolu čeka Čehinja Lusi Hradecka, trenutno 57. igračica svijeta, koja je tri puta učestvovala na Vimbldonu.

Prvi nosioci na trećem gren slemu sezone biće najbolji teniseri svijeta Rafael Nadal i Dinara Safina.

Nadalu je za prvog protivnika određen Francuz Arnoa Klemon, 49. igrača svijeta, dok će Ruskinja igrati protiv Lurdes Domingez Lino iz Španije.

Učešće Nadala, koji brani trofej na Vimbldonu, i dalje je pod znakom pitanja zbog povrede koljena. Ukoliko Španac ne bude bio u stanju na nastupi na najprestižnijem travnatom turniru na svijetu, organizatori su najavili da će doći do promjene žrijeba u muškoj konikurenciji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC