• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Hrvati nepremostiva prepreka

Srbija je izgubila u polufinalu SL od Hrvatske 5:7 i ovo takmičenje dobiće novog pobjednika jer srpski tim neće biti u prilici da brani tron.

 VATERPOLO: Hrvati nepremostiva prepreka Izvor: MONDO

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije pobijedila Hrvatsku na nekom međunarodnom takmičenju od 2005. godine, a crna serija nije prekinuta ni na završnom tuniru Svjetske lige u Podgorici.

Srbija je izgubila u polufinalu SL od Hrvatske 5:7 (1:3, 2:1, 1:2, 1:1) i ovo takmičenje dobiće novog pobjednika jer srpski tim neće biti u prilici da brani tron.

Previše je bilo grešaka i propuštenih šansi za jedan ovakav meč da bi se ostvarila pobjeda. Hrvati su bolje otvorili utakmicu poveli 3:1, a srpski vaterpolisti su u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini propuštali prilike da se vrate u meč.

U drugoj četvrtini, kod rezultata 4:2 za Hrvatsku, srpski vaterpolisti propustili su tri napada, uključujući dva sa igračem više, slično se ponovilo i u trećem dijelu igre pri rezultatu 6:4.

Odbrana Srbije bila je vrlo dobra, ali je u napadu "škripalo". Još jednom se pokazalo da je napad sa igračem više najveća boljka ovog sastava. Samo tri gola iz 13 napada sa brojčanom prednošću u bazenu. Ni Hrvati nisu bili bolji u tom elementu igre (tri od 12), ali su kažnjavali svaki propust u odbrani i postigli su nekoliko "lakih" golova.

Srpski vaterpolisti i selektor Dejan Udovičić samokritično su ocijenili igru protiv svjetskih prvaka, konstatujući da je napad zakazao.

"Željeli smo pobjedu. Ne mogu da se otmem utisku da smo rivalu poklonili nekoliko golova. Sa druge strane igrač više je bio slab, kao da smo izgorjeli u želji da što prije postignemo gol protiv iskusnijeg rivala", rekao je selektor Dejan Udovičić.

Kapiten Vanja Udovičić kaže da nije samota izgubiti od svjetskog prvaka, pogotovo u meču u kojem je Srbija svo vrijeme imala priključak.

"Na žalost, napad nije radio, počevši od mene. Puno smo promašivali i to nas je koštalo. Sa druge strane vidjeli smo gde smo, šta treba da radimo", dodao je as Pro Reka.

Centar Duško Pijetlović smatra da je Srbija "poklonila" pobjedu Hrvatskoj. "Nisu ništa posebno igrali, ali su naše greške u odbrani kada smo primili jeftine golove odlučili. Ni napad sa igračem više nije išao i poraz je bio neizbježan".

Selektor reprezentacije Hrvatske Ratko Rudić ocijenio je da je meč bio ravnopravan.

"Pribojavali smo se Srbije koja ima tim za respekt. Ipak, išlo je po nekim našim željama, dobili smo i priliku da lako postignemo dva gola. To je riješilo jer susret je apsoultno bio ravnopravan".

U nedjelju će Srbija igrati za bronzanu medalju protiv poraženog iz duela Crna Gora - SAD.

STATISTIKA:

Igrač više: Srbija 3/13; Hrvatska 3/12
peterci: Hrvatska 2/2

SRBIJA: Slobodan Nikić, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Živko Gocić i Vanja Udovičić po jedan gol.

HRVATSKA: Srđan Antonijević tri gola (dva iz peterca), Sandro Sukno tri gola, Samir Barać jedan gol.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC