• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Princ Albert dijelio medalje na EP u kajaku i kanu

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Svečanom dodjelom medalja zatvoreno EP u kajaku i kanuu za juniore, a najuspješniji u Banjaluci bili Česi sa šest zlatnih medalja. Princ Albert od Monaka čestitao takmičarima i dodijelio im medalje.

 Princ Albert dijelio medalje na EP u kajaku i kanu Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije četiri dana takmičenja mladi sportisti iz cijele Evrope završili su nastupe u kajak i kanu disciplinama, a danas su dobili ono za šta su se borili – medalje.

Najsuspješniji na EP "Banjaluka - Vrbas 2014" čiji je glavni sponzor kompanija m:tel, bio je tim Češke koji je osvojio šest zlatnih medalja, a slijede ih Francuzi sa pet i Nijemci sa četiri zlatne medalje.

Neki od njih imali su priliku da im medalje dodijeli princ Albert II od Monaka koji je iskoristio priliku da tokom boravka u gradu na Vrbasu posjeti i Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu za juniore, što ga je, kako je istakao oduševilo.

"Iskrene čestitke, ne samo šampionima, veći i ostalim osvajačima medalja, učesnicima, organizatorima, svima koji su doprinijeli organizaciji ovog sjajnog takmičenja. Kajakaški sport je težak, ali donosi mnogo toga lijepog. Zahtijeva mnogo fizičkog napora i odlučnosti, izdržljivosti i sposobnosti da se snađete u svim situacijama te mnogo priprema. Ono što je dobro je što ste u bliskom kontaktu s prirodom i na vodi ste. Takođe mi je drago što sam imao priliku da posjetim Republiku Srpsku i BiH koja je puna različitosti, od šuma, stočarskih predjela do juga koji ima mediteransku klimu i podsjeća na francusku rivjeru i Monako. Zahvaljujem se svima na toploj dobrodošlici u ova dva dana, a takmičarima i svima vama želim mnogo uspjeha“, rekao je princ Albert II od Monaka tokom dodjele medalja.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Član Predsjedništva BIH Nebojša Radmanović zahvalio se svim učesnicima i čestitao pobjednicima na uspjehu te istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što je gost Banjaluke bio princ Albert.

"Drago nam je da ste ovdje i imali ste priliku upoznati ljepote Banjaluke koja je u srcu Balkana kako je rekao naš gost, ali ja bih rekao i u srcu Evrope. Banjaluka je pravi evropski grad i pozivam vas da posjetitie Banjaluku i kada nisu ovdje takmičenja“, rekao je Radmanović obraćajući se takmičarima.

A među njima vladala je odlična atmosfera na zatvaranju ovog takmičenja. Članovi ekipa bodrili su svoje drugove, čestitali im na uspjehu glasno uzvikujući njihova imena, a prilikom intoniranja himni pobjednika, takmičari su ih glasno i ponosno pjevali, kao što će to vjerovatno raditi i uvijek tokom svoje sportske karijere.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Ovo je veoma dobro prvenstvo u izuzetno lijepom ambijentu. Rijeka Vrbas je odlična, posebno za sprint i odgovarala nam je. Imali smo dobre uslove, jedino što je bilo malo vruće. Banjaluka je jako lijep grad, svidio mi se, iako nismo imali mnogo vremena da ga obilazimo“, rekao nam je mladi Huge Mole, jedan od osvajača zlatne medalje za Francusku.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo pohvalio je i predsjednik Svjetske kajak kanu asocijacije Albert Vuds.

"Hvala svim učesnicima na vrlom dobrom takmičenju u ova četiri dana, svaka vam čast. Čestitam organizatorima jer su i pored velikih poplava koje ste imali ovdje organizovali sjajno takmičenje. Zamolio bih člana Predsjedništva da iskoristi svoj uticaj da se pomogne KKK Vrbas da se obnovi infrastruktura za sljedeće veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo za seniore sljedeće godine", rekao je Vuds, a potom i zvanično proglasio EP zatvorenim.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC