• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković za MONDO: Pomrsićemo račune mnogima

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Dragan Marković uvjeren da će "zmajevi" uspjeti da iznenade ponekog favorita u "balkanskoj grupi" Svjetskog prvenstva u Kataru 2015. godine.

 Marković za MONDO: Pomrsićemo račune mnogima Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan Rukometaši Bosne i Hercegovine će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u Grupi B zajedno sa Iranom, Tunisom, Austrijom, Makedonijom i Hrvatskom.
Selektor "zmajeva" Dragan Marković svjestan je da je žrijeb u Dohi mogao njegovom timu da donese i težu grupu, ali je naglasio da je za selekciju BiH, koja je preko Islanđana u baražu izborila plasman na šampionat svijeta, ova "balkanska grupa" užasno teška.

"Svakako da je riječ o jako teškoj grupi. Svi su u prednosti u odnosu na nas iz više razloga, ali vjerujem da ćemo mnogim favoritima pomrsiti račune. Mi ćemo u Katar otići rasterećeni, ali ćemo takođe tražiti iznenađenje i pokušati da prođemo u naredni krug takmičenja", rekao je popularni Marka za MONDO.

Ukoliko "zmajevi" uspiju da prebrode "balkansku grupu", ukrštaju se sa uslovno rečeno nešto lakšom Grupom A u kojoj se nalaze Brazil, Čile, Bjelorusija, Slovenija, Španija i selekcija domaćina. Po toj logici, onda bi BiH mogla da bude i potencijalno iznenađenje prvenstva, ali Marković ne želi da gleda toliko daleko kako se ne bi stvorila "euforična" slika u javnosti.

"Jeste na papiru lakša, ali danas svi igraju rukomet koliko god to otrcano zvučalo. Mi nećemo da se zanosimo plasmanom već ćemo ići od utakmice do utakmice pa dokle stignemo. Sigurno je jedino da će momci dati svoj maksimum na svakom meču".

Jedan od rivala u grupnoj fazi "zmajevima" će biti i selekcija Tunisa, koju s klupe vodi bivši selektor BiH i Srbije Sead Hasanefendić.

"Sejo je moj jako dobar prijatelj i vjerovatno je najbolji adut sjevernoafričke reprezentacije. Tunižani imaju veoma dobre igrače i dugo godina su vrlo opasni za sve favorite".

Marković se složio s ocjenom da je Grupa D s razlogom proglašena "grupom smrti" iz koje će po njegovom mišljenju ispasti Argentina i Bahrein. Takođe je Francuze i Dance izdvojio kao glavne favorite za plasman u finale...

"Realno je da Danska, Njemačka, Rusija i Poljska odu dalje, ali kako do kraja obično idu Francuzi i Danci, vjerujem da će tako biti i ovog puta. Mada, iznenađenja su uvijek moguća u rukometu", zaključio je selektor BiH.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC