• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Delfini isplivali

Srbija osvojila treće mjesto u Svjetskoj ligi u Podgorici poslije pobjede nad SAD - 9:7.

 VATERPOLO: Delfini isplivali  Izvor: MONDO

Vaterpolo reprezentacije Srbije nije odbranila titutlu u Svjetskoj ligi, pošto je u polufinalu u subotu poražena od Hrvatske, ali je uspjela da osvoji bronzu pobjedom nad SAD dan kasnije - 9:7 (2:2, 1:2, 4:2, 2:1).

To je bio drugi trijumf "delfina" na turniru u Podgorici nad istim rivalom, s tim što su ovaj put do uspjeha stigli teže nego tokom takmičenja u grupi kada je bilo 10:7.

Do pred kraj meča rezultat je bio kao na klackalici, igralo se gol za gol. Amerikanci su održavali vođstvo od jednog gola razlike u većem dijelu utakmice, ali su srpski vaterpolisti svaki put uspijevali da izjednače, a u finišu druge (3:2) i treće četvrtine (7:6) i steknu minimalnu prednost.

Odlučujući udarac protivniku su zadali pred kraj kada su kod rezultata 7:7, uspijeli da sačuvaju svoju mrežu, a pogocima Živka Gocića i Vanje Udovičića stignu do pobjede - 9:7.

Andrija Prlainović je bio najbolji akter meča sa četiri gola. Međutim, veoma zapažen je bio i golman SAD, Meril Mozli. U prvom poluvremenu je imao čak deset odbrana, a dva puta je bio nesavladiv i sa peterca (Prlainović i Udovičić).

"Delfini" su imali znatno više udaraca ka golu na utakmici, ali kad bi čak i Mozli bio savladan, često bi se ispriječio okvir gola...

Na kraju, ipak tim Dejana Udovičića je zasluženo pobijedio i popeo se na najniži stepenik pobjedničkog postolja i zaslužio nagradu od 50. 000 dolara.

"Nije lako pobijediti olimpijskog vicešampiona dva puta. Igrali smo šest mečeva ove godine. Svaka medalja, posebno za novu ekipu, je uspjeh. Neka sportska pravila su bila protiv nas. Bili smo razočarani porazom u polufinalu, Amerika nije imala šta da izgubi. Na kraju i odnos isključenja je bio protiv nas. Idemo dalje, radimo po planu", izjavio je selektor Dejan Udovičić.

Duško Pijetlović je podsjetio na pritisak sa kojim su srpski vaterpolisti ušli u bazen.

"Imali smo pritisak zbog poraza od Hrvata u meču u kojem smo bili bolji. Emocije su radile. Uspjeli smo da uhvatimo ritam mada neke greške ne bi smjele da nam se ponavljaju", ocijenio je Pijetlović.

Živko Gocić je protiv SAD bio najbolji kad je bilo najpotrebnije, u finišu.

"Uspjeli smo da se povratimo u pravom trenutku. Protiv Hrvata smo slabo igrali i izgubili smo. Ni sada nismo bili mnogo bolji ali smo slavili", iskren je bio Gocić.

Slobodan Nikić uveliko gleda ka Svjetskom prvenstvu.

"Na pravom smo putu. Rim je kruna sezona i mislim da imamo pravo da se nadamo dobrom plasmanu", podvukao je Nikić.

Najzaslužniji za uspjeh "delfina" bio je Andrija Prlainović. On smatra da je trebalo ranije da bude riješeno pitanje pobjednika.

"Poslije Hrvata nije bilo lako. Mučili smo se ali na kraju ipak pokazali da smo bolji. Mogli smo i ranije da obezbijedimo trijumf. Amerika nije imala šta da izgubi, ali je naš kvalitet presudio", zaključio je Prlainović.

Statistika:

Igrač više

Srbija 2/6
SAD 6/14

Peterci

Srbija 1/3
SAD 0/1

SRBIJA: Andrija Prlainović 4, Živko Gocić 2, Duško Pijetlović 1, Stefan Mitrović 1, Vanja Udovičić 1.

SAD: Lejn Bobijen 2, Toni Azevedo 2, Brajan Aleksander 1, Džastin Džonson 1, Tim Haten 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC