• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SL): Crnogorcima čast, trofej i kinta

Vaterpolisti Crne Gore još jednom potvrdili da su trenutno najbolja reprezentacija na svijetu. U finalu Svjetske lige dobili Hrvatsku 8:7.

 VATERPOLO (SL): Crnogorcima čast, trofej i kinta Izvor: MONDO

Pred punim tribinama bazena u Podgorici, i pred premijera dvije zemlje Milom Đukanovićem i Ivom Sanaderom, vaterpolisti Crne Gore, tituli evropskog prvaka pridodali su i titulu najboljeg u ovogodišnjem izdanju Svjetske lige, pobijedivši Hrvatsku 8:7 (3:1, 2:2, 2:1, 1:3).

Pobjedu Crnoj Gori nad Hrvatskom, drugu u samo četiri dana (sastali se i u takmičenju po grupama, kada su Crnogorci dobili 12:7), donijeli su odlični golman Miloš Šćepanović (imao čak 11 odbrana) i fenomenalni Nikola Janović, četvorostruki strijelac.

Golove za Crnu Goru postigli su još Boris Zloković - dva, i po jedan Mlađan Janović i Vladimir Gojković.

Dakle, sve sami stari i novi igrači Jadrana iz Herceg Novog (Gojković i Šćepanović stari i povratnici Nikola Janović i Boris Zloković), vodili su Crnogorce do novog trofeja u vaterpolu i nesumnjivo je da je taj sport učinio najviše na promociji Crne Gore kao nezavisne države.

Crna Gora je odlično počela, povela 3:0, ali su Hrvati uspijeli da priđu na 3:2. Crnogorci, međutim, predvođeni Nikolom Janovićem brzo vraćaju visoku prednost, najprije na 5:2, potom i na 7:4. Hrvati su do kraja imali priliku da se vrate u meč, ali im je realizacija sa igračem više bila slaba - samo četiri gola iz 12 takvih napada.

Golove za Hrvatsku postigli su Paulo Obradović, Andro Bušlje i Igor Hinić - po dva, a jednom je strijelac bio Sandro Sukno.

Domaćin završnog turnira želio je da pred svojim navijačima osvoji još jednu titulu i potpuno spreman je ušao u turnir. Trijumfalno ga je i završio.

Treće mjesto osvojila je Srbija, koja je u borbi za bronzu pobijedila SAD 9:7.


Za većinu učesnika završnog turnira Svjetske lige bila je ovo dobra priprema pred najvažnije takmičenje ove sezone - Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u Rimu od 17. jula do 2. avgusta.

Titulu svijetskog prvaka brani Hrvatska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC