• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Znam sa Marejom, šteta zbog Rafe

Rodžer Federer opušteno očekuje početak Vimbldona i duel sa Jen Hsun Luom iz Tajpeha.

 Federer: Znam sa Marejom, šteta zbog Rafe Izvor: MONDO

Švajcarski teniser, objektivno, neće imati dostojnog rivala sve do polufinala. Na papiru djeluje da bi jači otpor mogao da mu pruži Robin Soderling u četvrtom kolu, ali kako očekivati iznenađenje, kada Federer u međusobnim susretima vodi sa 10:0?

Naravno, britanski mediji priželjkuju finale Federer - Marej, pošto je mladi Škotlanđanin poslije povlačenja Rafaela Nadala postao favorit "gornje" polovine žrijeba.

"Endi umije da se nosi sa pritiskom i u budućnosti će biti veliki šampion turnira na travi. Ima odlične dvoručne udarce, neobičan stil i kreće se veoma dobro za svoju visinu", prokomentarisao je Federer.

Marej ima nevjerovatno dobar skor u susretima sa "Fedeksom" - 6:2, od toga 4:0 u posljednjih osam mjeseci! To, ipak, nije podatak koji plaši Federera.

"Kada se odlučivalo o titulama, igrali smo dva puta i bio je dobar, ali ja sam pobijedio. On je mene uvijek pobjeđivao u ranijim fazama turnira".

"Ne bih da tražim izgovore, ali dosta mečeva smo odigrali u vrijeme kada me je mučila povreda leđa. Zbog toga nisam mogao da pružim maksimum. Ali Endi je dobar taktičar, suprotstavio mi se na pravi način i dolazio do pobjeda".

Očigledno je da Federer smatra Mareja manjim izazovom nego Nadala.

"Rafa je moj glavni rival. Odigrali smo mnogo divnih mečeva, uključujući onaj prošle godine i tužan sam što nećemo imati priliku da to ponovimo".

Dvojica najboljih tenisera svijeta kratko su popričala u srijedu, dva dana prije nego što je Nadal objavio da neće učestvovati na Vimbldonu.

"Čestitao mi je na osvajanju Rolan Garosa i rekao mi da mu je koljeno OK. Iako je uvijek iskren prema meni, znao sam da nije baš sve u redu i nisam bio previše iznenađen kada sam čuo šta je rekao na konferenciji za novinare. Žao mi je zbog njega, svjestan sam koliko je to bila teška odluka", zaključio je Federer.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC