• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSS: Pomoć uručena ugroženima!

Autor mondo.rs

Čelnici RSS pomogli su klubovima koji su pretrpeli štetu za vreme nedavnih katastrofalnih poplava u Srbiji.

Rukometni savez Srbije uručio je u petak materijalnu pomoć klubovima koji su pretrpeli štetu tokommajskih poplava, i ona će biti uplaćivana u fazama.

Klubovi BASK, Prva iskra, ORK Barič i ženski klub Radnički izObrenovca dobili su po dve garniture dresova i po 10 lopti.

Upravni odbor RSS odlučio je ranije da se prihod od utakmicereprezentacije u Nišu, 7. juna protiv Češke u muškoj i 15. junaprotiv Slovenije u ženskoj konkurenciji bude usmeren za pomoćklubovima koji su pretrpeli štetu u poplava.

"Nekada i ovako teški događaji mogu biti povod za dobra i humana dela. Rukometni savez Srbije opredelio se da pomoć pruža u dva pravca: prvi da pratimo put Vlade Republike Srbije, kroz razna učešća smo im se priključili, a drugi pravac jeste da direktno pomognemo klubovima", rekao je danas predsednik RSS VelimirMarjanović.

"Zbog specifičnosti situacije nama je cilj da pomognemo prvenstvenorukometnim klubovima sa dugogodišnjim iskustvom u malim sredinamakoji su pretrpeli veliku štetu od poplava. Lopta i dres znače punona početku", dodao je on.

Marjanović je pozvao i druge klubove da se obrate RSS-u za pomoć urekvizitima za početak nove sezone.

Svetska rukometna federacija (IHF) uplatila pomoć od 15.000švajcarskih franaka, dok je Evropska rukometna federacija (EHF)pomogla sa 6.000 evra u opremi. Savez Austrije donirao je 1.000 evra,a Češka federacija 2.000.

Novčano su pomogli i članovi RSS, Rukometni savez Austrije 1000 evra, Rukometni savez Češke Republike 2 000 evra. Članovi RSS, klubovi, okružni i opštinski savezi, strukovne zajednice sakupili su 330.000 dinara u novcu i oko 200.000 dinara u robi. 

Zaposleni u RSS-u, nosioci nacionalnih priznanja, stipendistiMinistarstva omladine i sporta - oko 350.000 dinara, a reprezentativacSlaviša Đukanović je isporučio šleper robe sa oko 12 tonapomoći.

Rukometni klubovi iz Obrenovca, Bariča i Beograda kojima je uručena pomoć u vidu dresova i rukometnih lopti znatno su oštećeni tokom poplava. Nekima su uništeni tereni i hale, kao i oprema i rekviziti. 

RSS je još jednom zahvalio svim rukometašima, rukometnim imedicinskim radnicima, trenerima, klubovima i službenim licima kojisu tokom trajanja vanredne situacije pomagali ugroženomstanovništvu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC