• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Janko žuri ka Novaku

Janko Tipsarević je očiglednu razliku u kvalitetu pretočio u pobjedu nad Čehom Janom Hernihom u prvom kolu Vimbldona - 6:4, 6:4, 7:6 (4).

 VIMBLDON: Janko žuri ka Novaku  Izvor: MONDO

To je bio prvi duel dvojice tenisera, a trajao je 133 minuta. Prva dva seta Janko je dobio istim rezultatom (6:4), oba za po 35 minuta, a najviše se namučio u trećem.

U većem dijelu meča igrao je solidno, napravio i nekoliko poteza koji publiku dižu na noge i zasluženo stigao do drugog kola u kome će imati znatno teži zadatak. Igraće protiv Amerikanca Mardija Fiša.

O nadmoći srpskog tenisera nad Hernihom svijedoči i statistika - imao je manje neiznuđenih grešaka (17-24) i dosta više direktnih poena (36-25). Obojica su odservirala po devet asova.

I na kraju, Janko je osvojio ukupno 104 poena, a Hernih 90.

Počelo je brejkovima - 1:1. Srbin je onda zaigrao mnogo bolje, opet oduzeo servis protivniku za 4:3 što je bilo dovoljno da osvoji prvi set - 6:4. O odnosu snaga na terenu u tom dijelu igre govori i da je 51. igrač sa ATP liste zabilježio 13 vinera i pet grešaka, a 67. teniser svijeta samo pet direktnih poena i čak 12 neiznuđenih grešaka.

Do vođstva od 2:0 Tipsarević je stigao iskoristivši jedinu brejk loptu u setu. Poveo je 5:4, zatim bio siguran na svoj servis - 6:4.

U trećem setu je bilo preokreta. Opustio se Janko na početku, pa je Hernih stigao do vođstva od 2:0. Ipak, 25-godišnji Beograđanin je ponovo "stisnuo papučicu" i vezao četiri gema - 4:2.

To, međutim, nije bio kraj uzbuđenjima, jer se Čeh nije predao, već je uspio da izjednači na 4:4. Pošto su obojica sačuvala naredna dva svoja servisa, ušlo se u taj-brejk.

Tipsarević je deveti put u sezoni bio uspješan u "dopunskom gemu" (osam puta gubio taj-brejkove). Sve vrijeme je imao prednost i meč završio sa dva asa - 7:4.

Tako je Tipsarević potvrdio da se navikao na travu. Poslije kraha na startu turnira u Haleu, gdje ga je lako savladao Francus Nikolas Mau, stigao je do finala turnira u Istbornu prošle nedelje, u kome je poražen od Španca Giljerma Garsije Lopeza.

Sada ima težak posao kako bi odbranio bodove osvojene prošle godine na Vimbldonu kada je igrao u četvrtom kolu.

Već u drugoj rundi čeka ga ozbiljan ispit. Snažni server iz SAD, Mardi Fiš, trenutno zauzima 25. mjesto na ATP listi. Prvu prepreku je lako srušio. Argentinac Serhio Roitman predao mu je meč u trećem setu kod ubjedljivog vođstva Fiša - 6:3, 6:2, 4:1.

Tipsarević i Fiš su se ove godine već sastajali dva puta (prije toga nijednom). Srbin je bio bolji u Sidneju na tvrdoj podlozi (6:4, 3:6, 6:4), a Amerikanac je pobijedio na šljaci u Madridu (7:6, 6:4).

Ako Janko pobijedi Fiša, vjerovatni rival u trećem kolu bio bi mu Novak Đoković.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC