• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Noletove muke sa srećnim krajem

Đoković je do drugog kola stigao pobjedom nad žilavim Francuzem, Žulijenom Benetoom - 6:7(8), 7:6 (1), 6:2, 6:4.

 VIMBLDON: Noletove muke sa srećnim krajem Izvor: MONDO

Kao četvrti nosilac (odnosno treći poslije odustajanja Nadala), Novak Đoković se sigurno nadao da će u prvom kolu Vimbldona imati lakši posao. Na papiru gledano, trebalo je tako da bude, jer mu je rival bio 81. igrač svijeta, Žulijen Beneto.

Međutim, 27-godišnji Francuz se pokazao kao tvrd orah, pa je favorizovanom Srbinu bilo potrebno mnogo snage i vremena (208 minuta) da slomi njegov otpor. Izuzev u trećem setu u kome je Đoković apsolutno dominirao, u svim ostalim se vodila neizvjesna, rovovska borba za svaki poen - 6:7(8), 7:6 (1), 6:2, 6:4.

I statistički parametri ukazuju na izjednačenu borbu - Novak je imao samo četiri direktna poena (43-39) i jednu neiznuđenu grešku više (36-35).

Ipak, Novak je pobijedio i plasirao se u drugu rundu gdje bi trebalo da ima lakši zadatak protiv Nijemca Simona Grola.

Đoković sada vodi 3:1 u međusobnim susretima sa Benetoom pošto je poslije poraza u Indijan Velsu 2006, sva tri puta bio bolji od njega, dva puta 2007. i sada na Vimbldonu.

U uvodnih 110 minuta, koliko su trajala prva dva seta, viđena je samo jedna brejk lopta, ali je Đoković nije iskoristio. Igrači su odlično servirali, pa se oba puta igrao taj brejk.

Prvi je bio znatno uzbudljiviji.

Beneto je prvi napravio mini brejk, ali je zatim uslijedila serija Novaka Đokovića, koji je od 2:4, stigao je do 5:4. U nastavku se igralo "poen za poen", sve dok Francuz nije napravio još jedan mini brejk i iskoristio treću set loptu, prvu na svoj servis, poslije sat vremena igre - 10:8.

U taj brejku drugog seta se nije postavljalo pitanje pobjednika. Nole je poveo 2:0, Francuz je smanjio na 2:1 i to je bilo sve od njega u tom dijelu igre - 7:1.

Od umora je serverima pala koncentracija, pa je u trećem setu "pršatalo" od brejk šansi, a Đoković je bio daleko uspješniji realizator. Iskoristio je tri, a Beneto samo jednu, to jest, Srbin se opustio kod vođstva 5:1 i napravio uzastopne duple servis greške, koje ga nisu boljele. Do 6:2 je stigao za 39 minuta.



A onda se sve vratilo na početak. U četvrtom setu Đoković bi poveo na svoj servis, Beneto bi izjednačavao... Doduše, Nole je bio bliži da prekine taj niz, a to je uspio kada je bilo najvažnije - iskoristio je treću meč (brejk) loptu za 6:4.

Prethodno, u istom gemu, Beneto je povredio koljeno udarcem u zid. Zatražio je ljekarski tajm-aut, stavio led na bolno mjesto, a onda je, na opšte zadovoljstvo prisutnih na Centralnom terenu, stegao zube i vratio se u igru. Međutim, nedugo zatim Đoković je stavio tačku na meč.

Nijemac Simon Grol je tek 106. na ATP listi i sa Novakom nikad do sada nije igrao. Do glavnog žrijeba je stigao kroz kvalifikacije, a u prvom kolu je lako pobijedio anonimnog Amerikanca Majkla Janija - 6:4, 6:2, 7:5. Ima 28 godina i nikad u karijeri nije osvojio turnir. Najbolji plasman mu je bilo 75. mjesto u oktobru 2006.

Ukoliko opravda ulogu favorita protiv Grola, a Janko Tipsarević poslije Jan Herniha savlada i Mardija Fiša, u trećem kolu Vimbldona gledaćemo srpski derbi.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC